Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

En lila bläckfisk som håller ett skrivblock och pennor i sina armar

 

Sommarens uppdrag 

- Vart går nyckeln som flickan och sjöhästen bär? 

En gammaldags nyckel

 

Nu har vi dragit vinnare i sommartävlingen - stort GRATTIS till:

Oliver, 12 år  
Joline, 6 år
Noelia, 11 år  
Zeinab, 10 år
Betty, Zoe, Doris och Julian, 8+9 år

Vi har mailat till er - kolla mailen!

Läs ett av bidragen och en liten intervju med dom här under!

Man får mer fantasi tillsammans!”

 

Ett av bidragen kom från de fyra klasskompisarna Betty, Julian, Zoe och Doris. Vi hörde av oss till dem för att fråga hur de kom på idén till sin berättelse. Läs intervjun och deras fantastifulla berättelse om Ann-Marie och Ondskans härskare!

Text: Lisa Ahlqvist

Zoe, Julian, Betty och Doris

Från vänster: Zoe, 8 år (snart 9!), Julian, 9 år, Betty, 9 år och Doris 8 år (också snart 9!). De alla går i klass 3B på Sannaskolan. 

 

Hur hittade ni tävlingen?

   - En av våra mammor visade oss.

Hur kommer det sig att just ni skrev en berättelse tillsammans?

   - Julians lillasyster skulle börja förskoleklass på vår skola och en annan tjej som vi känner skulle börja i samma grupp. Då skulle de träffas för att bli kompisar. Vi som var större ville göra något annat och då började vi skriva historien. Först var vi bara tre och sen blev vi fyra.

Var det svårt att skriva när ni var så många?

   - Nej, det var lättare och roligare! Någon kom på en idé och någon annan kom på en annan. Det hade varit tråkigt om vi inte varit fler för då hade det kanske bara blivit en idé och inte flera. Man får mer fantasi tillsammans!

Hur kom ni på idén till Ann-Marie och Ondskans härskare?

   - Vi såg de två bilderna och sen så blandade vi våra idéer. Först tänkte vi att det passade med ett bibliotek för det känns lite magiskt och spännande. Och så skrattade vi jättemycket åt att sjöhästen hette Stefan.

 

Publicerat: 20190905

Vem är flickan? Vart gå hennes nyckel?
Länk till temasidan Under ytan. Blå bild med en dykare omgiven av tång och fiskar och texten Under ytan.

Här är Zoe, Julian, Betty och Doris ryyysligt spännande berättelse om den fina damen, sjöhästen, valen och... Ondskans härskare!  

 

Ann-Marie & Ondskans härskare

Sjöhäst med nyckelnDet var en natt för 1000 år sedan. 4 kilometer ner under vattenytan, vaktade sjöhästen Stefan det magiska biblioteket. Då kom den fina damen Ann-Marie, som dolde en hemlighet som ingen fick veta om.

Ann-Marie var väldigt känslig när det gällde hennes hemlighet så hon var mycket tyst. Hennes fader hade jobbat på biblioteket tidigare år. Hennes far hade gett henne en nyckel till det magiska biblioteket. Ann-Marie gick sakta mot Stefan som simmade iväg. Han visste att man inte kunde lita på Ann-Marie!

Ann-Marie öppnade porten och klev in. Inne i det magiska biblioteket letade hon efter den magiska boken nummer 1. Hon letar och letar överallt och helt plötsligt åker hon rakt ner i en fall lucka och landar på något hårt - boken!

Hon öppnar boken och ser att det är en förfalskning! Hon blir rasande arg och river ner två eller kanske tre bokhyllor. Hon sprang ut och skrek fruktansvärt. Då kom en piraya med ett brev i munnen. I brevet stod det: ”LURAD!”

HON BLEV GALEN! Hon försökte öppna dörren men den var låst. Hon letade efter sina nycklar men hittade dem inte. Hon blev irriterad, och plötsligt kom en man in i salen ganska mycket äldre än henne. Han höjde upp sitt svärd och sa ”hahaha !!!!!!...” Ann-Marie hittade en kökskniv i sin ficka och höjde den.

De fäktades en stund men Ann-Marie hade för liten talang. Så hon kastade sig ut genom fönstret. Och då kom en av hennes vänner som var en val som hette Gun som kom för att rädda henne. Ann-Marie sa: ”jaaaaaaaa!” Men det skulle hon inte ha sagt för farande efter henne kom mannen på en späckhuggare. Mannen kallades Ondskans härskare. Späckhuggaren var snabbare än Gun så den kom ikapp så dem åkte sida vid sida. Och när Ann-Marie såg mannen i ansiktet… ...var det hennes pappa?

Mannen stannade upp och sa: ”Ann-Marie är det du..?”

Ann-Marie sa: ”Ja pappa. Är du Ondskans härskare?"

Då sa Ann-Maries pappa: ”Ja det är jag. Jag har svikit dig helt, Ann-Marie, förlåt."

SLUT. Da da daaaaa!!!...

 

--> HUR SUGEN är inte du att läsa vidare på den här berättelsen..?! Vi får bara önska att de framtida författarna kommer med en fortsättning! Ett stort grattis igen önskar vi på Barnens bibliotek och Sommarboken!

Sjöhäst med nyckeln
-1