Hoppa direkt till innehåll
Tema: Serier!

Älskar du precis som vi att läsa serieböcker? Välkommen till tema: Serier! 

På den här sidan hoppas vi att du kan du hitta en massa inspiration till ditt serieskapande. 

Du kan få testa på att skriva och rita klart berättelsen i några av Sveriges största serietecknares serierutor! Och varför inte se några inspovideos om hur du kan komma igång med ditt egna serieskapande? 

Och självklart bjuder vi på en massa härliga boktips för dig som bara vill njuta av vad andra har skapat!

Vad händer sen? Fyll i rutan

Gör klart serien!

 

Serietecknarna Peter Bergting, Johan Unenge, Sofia Falkenheim och Hanna Granlund har skapat seriestrippar som du kan skriva ut och göra klart.

Till seriestripparna 

Dessa böcker kanske kan inspirera dig? 

 

Norrsken. del 2. Zombielars del 2Amulett. del 8.Guldkompassen. finns i 3 delar. Sorceline. del 3. Lou. del 8


Vill du ha ännu fler boktips? Titta in på vår gamla serieboksida!

 

Länk till Esbjörn Jorsäters serieskola

Lär dig att rita ansikten och kroppar med några enkla steg!

 

Författaren och bildläraren Esbjörn Jorsäter har gett ut en massa pysselböcker i hur man tecknar fantasy, djur och ansikten. Här bjuder Esbjörn på en lektion i hur du tecknar ansikten och en kropp som rör på sig i några steg.

Till lektionen

Tips på några Youtubevideos om du inte kan få nog av serietecknande

Ett bra sätt för att lära sig mer om olika seriestilar och hur man ritar är att se när proffsen jobbar! Vi har fått tips av Yvette Gustafsson som arbetar på Seriefrämjandet på några serietecknares videos och YouTubekanaler.

 

 

 


Först vill vi tipsa om just Yvettes egna videos. Såhär kan man tänka när man ska rita upp en serieruta! Yvette Gustafsson går igenom steg för steg! I den andra videon lär hon dig rita en människokropps rätta proportioner!


 


Emma Hamberg har en serieskola på sju delar och här är den första: hur du kommer igång med tecknandet! Och Elise Rosberg lär ut hur man ritar ett realistiskt öga!Har du kommit på en serie som du vill kopiera upp och göra många av? Då kan det vara bra att lära sig hur man viker den till en liten tidning - en vikfanzin. Dessutom får du se när Seriestorm visar upp tre olika seriestilar!


 

Blå nalle som läser bok med omslaget TEMA

-1