• Site
  • Web

Hej Sommarboken 2021

Vi ses ut i det vilda!

2021 års tema blir Ute i det vilda. Det har tagits fram i samarbete med barn från bokklubbarna på Eksjö stadsbibliotek och Lilla Edets bibliotek. Det blev ett tema som vi tänker innefattar en hel del. Allt från ett uteliv med naturen runt om oss till det positivt galna och vilda som vi alla känner och behöver uttrycka ibland. Att få skratta och ha kul.

Metod

Fokus ligger på fler än en metod som samlas under begreppet digitalt läsfrämjande. Att vi valt detta fokus har sitt ursprung i enkätsvaren där många av er efterfrågade metoder och tips på hur man kan arbeta med träffar och läsfrämjande via webben och andra sociala kanaler. Vi kommer att lyfta detta på bland annat utbildningsdagar men även på andra sätt.

Beställning av Sommarbokspaket

Den första december öppnar vi beställningsformuläret som i år ser lite annorlunda ut. Inför 2021 provar vi att enbart ha ett paket som ni kan beställa.
Paketet innehåller 50 påsar, 100 bokmärken, 50 festivalarmband, 50 pysselfoldrar. Vi kommer dessutom att i varje paket skicka med någon form av skyltmaterial som ni kan använda både inne och ute. Vi förstår att många har haft sina träffar utomhus och kanske får vi även tänka så inför 2021.

Beställningar kan göras t.om. 14 mars.

 

Har du frågor eller funderingar maila

katarina.larson@vgregion.se

Vad är Sommarboken?

Sommarboken vänder sig till dig mellan 8 och 12 år. Gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken ordnar träffar under sommaren. Alla får vara med. Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser!

Frågor? Kontakta katarina.larson@vgregion.se

» Texten på olika språk - (word-dok.)

 


Vet du om ditt bibliotek var med i Sommarboken 2020? 

 

Kolla listan

Pojke sitter i en stor fåtölj och lyssnar på en ljudbok. I handen har han en läsplatta och hörlurar på öronen.

Hellre lyssna än läsa?

Är det lättare att lyssna på böcker än att läsa dem? Fråga på ditt bibliotek så hjälper de dig att låna böcker som du kan lyssna på och/eller ladda ner appen Legimus. 

Läs mer här

-1