Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
Sommarboken. 3 barn sitter i en träeka. En har cyklop och snorkel, en läser och en håller en hov. En krabba håller på att klättra in i båten.

Vad är Sommarboken?

Sommarboken vänder sig till dig mellan 8 och 12 år. Gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken ordnar träffar under sommaren. Alla får vara med. Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser! Frågor? Kontakta katarina.larson@kulturivast.se
» Texten på olika språk.

 Sommarboken 2019 är över!

Nu är Sommarboken slut för i år men vilken sommar det har varit! Vi har skickat ut tusentals med jättefina boklådor, bokpåsar, festivalarmband och annat kul till bibliotek i hela landet. Detta har sedan delats ut till barn som kommit till biblioteken och deras träffar. Kolla listan på vilka bibliotek som varit med .

Temat sommaren 2019 har varit Under ytan och på biblioteken har det dykt upp massor av häftiga aktiviteter och läsäventyr. Dessutom har årets ambassadör Annelie Pompe delat ut spännande uppdrag.Sjöhäst

Men nu är det dags att stänga Sommarboken för i år. Men håll ut för sommaren 2020 är Sommarboken tillbaka. Då med nytt tema och nya läsäventyr som väntar!! 

Vi ses väl igen?! Hälsar 
katarina.larson@kulturivast.se

 

En dykare simmar djup ner i havet omgiven av vaggande tång och fiskar. Texten Under ytan.

 

 

Annelie Pompe - fridykare och Sommarbokens ambassadör

 

 

Årets ambassadör är fridykerskan Annelie Pompe!

Äventyraren Annelie Pompe har ägnat mycket tid under ytan. Hon har världsrekord i fridykning. 

– Ett äventyr behöver inte innebära att bestiga berg eller korsa kontinenter. Äventyret börjar inuti oss själva, säger Annelie Pompe.

I sommar är Annelie ambassadör för Sommarboken. Titta på Annelies videohälsningar där hon också ger sina tips om blöta böcker.

 

Uppdrag: Strandfynd
 

Wilhelm Törn 10 år från Götene har skickat årets sista strandfynd. Spännande bild, kan det vara en fisk och två bläckfiskar eller är det maneter? Bara Wilhelm vet! 

 


Är det lättare att lyssna på böcker än att läsa dem?

Fråga på ditt bibliotek så hjälper de dig att låna böcker som du kan lyssna på och/eller ladda ner appen Legimus. Nu finns Sommarboken och en kul tävling hos MTM Läs mer här

Följ sommarboken.se på insta. Tagga dina insta #Sommarboken2019 och @sommarboken.se