Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
Sommarboken. 3 barn sitter i en träeka. En har cyklop och snorkel, en läser och en håller en hov. En krabba håller på att klättra in i båten.

Vad är Sommarboken?

Sommarboken vänder sig till dig mellan 8 och 12 år. Gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken ordnar träffar under sommaren. Alla får vara med. Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser! Frågor? Kontakta katarina.larson@kulturivast.se
» Texten på olika språk.

 


Annelie Pompe - fridykare och Sommarbokens ambassadör

Årets ambassadör är fridykerskan Annelie Pompe!

I år är fridykaren Annelie Pompe ambassadör för Sommarboken! Hon har världsrekord i fridykning. Kanske såg du henne i SVT:s Mästarnas Mästare?

Annelie är nästan lika mycket i havet som på land.  

I sommar får du, som är med i Sommarboken, videohälsningar från Annelies undervattensvärld där hon berättar om havet och sina äventyr.

– Ett äventyr behöver inte innebära att bestiga berg eller korsa kontinenter. Äventyret börjar inuti oss själva. Jag ser verkligen fram emot att vara ambassadör för Sommarboken! säger Annelie Pompe.

 

Nu laddar vi inför Sommarboken 2019!

 


Just nu håller vi som bäst på att göra jättefina boklådor, bokpåsar, festivalarmband och annat kul. Det kommer du att kunna hämta på ditt bibliotek till sommaren, om ditt bibliotek är med i Sommarboken.

Sommaren 2019 är temat Under ytan och pågår mellan  10 juni till 25 augusti. Vilka äventyr tänker du kan finnas under ytan?Sjöhäst

Vi håller dig uppdaterad här på hemsidan efter hand. Ser fram emot en rolig lässommar tillsammans!

Vi ses!

 

P.S Jobbar du på bibliotek, finns mer information under rubriken För bibliotekD.S

Flicka med stor vit klänning håller ett finger framför munnen och en nyckelring i handen

Tycker du att det är lättare att lyssna på böcker än att läsa dem?
Kontakta ditt bibliotek så hjälper de dig att låna böcker som du kan lyssna på och/eller ladda ner appen Legimus. Läs mer här

 

Följ sommarboken.se på insta

Tagga dina instagram-bilder med #Sommarboken2019 och @sommarboken.se

 

 

 

 

 

 

 

En dykare simmar djup ner i havet omgiven av vaggande tång och fiskar. Texten Under ytan.