"Jag och min syster brukade låna vår pappas dykargrejer och låtsas att vi var hajexperter". 
Läs intervjun med Fredrik Brounéus  »

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Foto på Mecka Lind lånad från Opals förlag

Bokomslag till Dojjan BengtssonDojjan Bengtsson

Dojjan är bra på fotboll och hon pratar ibland för mycket. Nu har hon sagt på fritids att hon varit i Brasilien och sett Rivaldo spela fotboll. Det är ju inte riktigt sant. »Hur ska jag fixa det här«, tänker Dojjan, men hon är ganska listig och ganska modig. På en bänk sitter Severin. Han är en bra gubbe som kan hjälpa Dojjan och han har faktiskt varit i Brasilien och sett Rivaldo spela fotboll...

Fler böcker om Dojjan: Dojjan och Mozart, Dojjan och Mozart i Rio och Dojjan och Mozart och tiotusen röda.

 

 

Mecka Lind har skrivit en hel serie om barn i olika delar av världen. Alla böckerna är jättebra fast de handlar om nåt hemskt.

En pojke som Alfredo En pojke som Alfredo
2006

Vet du vad ett gatubarn är? Om man är ett gatubarn har man inget hem utan bor kanske i ett kartongskjul.Och ingen mamma och pappa har man som lagar mat och kramar godnatt. Alfredo heter ett gatubarn i Mocambique där det varit krig väldigt länge. Som så många andra gatubarn måste Alfredo ibland stjäla för att få en ynka brödbit i magen och jämt känner han sig jagad och otrygg. Men Alfredo är en modig tioåring med ett gott hjärta. När lillpojken Bettino skadas och håller på att dö, då sätter Alfredo och gänget hårt mot hårt.
Läs mer / Hcg

 

 

Omslag till Anja tiggarbarn i MoskvaAnja :  tiggarbarn i Moskva

Anja vaknar upp bunden i baksätet på en bil. Över munnen har någon bundit en tygtrasa. Allt hon minns är att två främlingar kom till byn. Mormor gav dem husrum över natten. Sedan blev allt svart. Vad hände, och var är mormor? Varför är Anja bunden? Och vad tänker främlingarna göra med henne?
uHc Ungdomsbok

 

Läs också:
Sanne gatubarn

Isabel :  roman om ett gatubarn i Rio de Janeiro 
Anselmo - barnsoldaten

 

Mecka

 

Lind

Kortfakta

Om Mecka Lind

Läs mer om Mecka Lind i "Författare & illustratörer för barn och ungdom", del 5". Boken finns på ditt bibliotek på avdelning G.092.

-1