"Jag och min syster brukade låna vår pappas dykargrejer och låtsas att vi var hajexperter". 
Läs intervjun med Fredrik Brounéus  »

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Catarina Kruusval

 

Jag är född 1951 och har bott nästan hela mitt liv i Göteborg. När jag var 22 år gifte jag mig med en man som jag fortfarande är gift med. Vi har 3 barn, 2 pojkar och en flicka.

Nu är barnen stora, men jag har en hund och en häst också, så det finns fortfarande något att sköta om. Vi bor i utkanten av Göteborg, så det går bra att ha djur här.

Jag är en ganska snäll människa, som inte blir arg särskilt ofta. Ibland borde jag nog vara lite mer bestämd, men jag trivs bäst när alla är glada. Minst en gång om dagen bör man skratta riktigt stort, då mår man bra, anser jag. Jag är sällan ledsen och jag är en ganska tålig människa, som orkar rätt så mycket.

Mitt jobb som barnboksillustratör sköter jag hemma där jag bor. Det fungerar bra, både nu och tidigare, när barnen var små. De gick aldrig på fritids eller dagis.

Från början gick jag på en konstskola i Göteborg, men efter det har jag arbetat med lite av varje, reklamtecknare, dekoratör, kursledare i akvarell och teckning, biblioteksassistent, tidningsillustratör...

1991 började jag med barnböcker och sedan har det mest blivit det.

Catarina Kruusval

 

 

Catarina

 

Kruusval

Länktips

Läs mer om Catarina Kruusval.

Catarina har ritat många fina figurer. Den här figuren finns på en affisch.
Liten flicka med en bok under armen. copyright: Catarina Kruusval

Lite tips på vad Catarina skrivit:

Böckerna om Ellen

Kruusval, Ellens boll

Egon och rävungen
Egon och julgubben
Lilla Tulla kan
Lilla Tulla vill inte

men det är bara några av de säkert 50 böcker som Catarina skrivit och/eller illustrerat.

 

 

 

Bokomslag till Sagan om mössens julaftonSagan om mössens julafton är en gammal berättelse som också finns som sång. Kanske du har hört den? När nätterna blir långa och kölden sätter in...

Det är jul hos mössen. Pappa Mus har pyntat en stövel istället för en gran. Musbarnen vill så gärna dansa runt en riktig julgran. Hela musfamiljen smyger sig in i huset när människorna lagt sig. Men katten sover inte!

-1