"Jag och min syster brukade låna vår pappas dykargrejer och låtsas att vi var hajexperter". 
Läs intervjun med Fredrik Brounéus  »

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö


Foto: Elisabeth Olson Wallin

Barbara Voors böcker

Omslag till Mamman som tjatade så att hon dogMamman som tjatade så att hon dog

Ellen och Frida har en mamma som alltid tjatar. "Klä på er nu, glöm inte era vitaminpiller, har ni borstat håret?" En morgon faller hon död ner i en snödriva. Först tycker flickorna att det är skönt att slippa allt tjat, de kan göra som de vill. Sen börjar de längta. Men mamma är en ängel uppe i himlen. Där fortsätter hon att tjata tills de andra änglarna tröttnar.

Omslag till Flickorna som var vakna för längeFlickorna som var vakna för länge

4 små silverfärgade piller i en ask förvandlar kompisarna till supervuxna och bäst. Men bara på natten. Då kan de göra allt. Köra bil, måla fantastiska tavlor, skriva vuxenböcker och sånger. Eller vara dataproffs. Men är det på riktigt? Och hur länge ska de orka vara vakna både på dagen och på natten?

 

Omslag till Pappan som rymde hemifrånPappan som rymde hemifrån

Pappa bara jobbar och jobbar. Till slut börjar han till och med bli osynlig. Så plöstligt en dag upptäcker de att pappa faktiskt också har rymt hemifrån. Men hur efterlyser man en person som är osynlig. Men systrarna Frida och Ellen och deras kompisar bestämmer sig för att leta reda på pappa.

Emmy Moréns dubbla liv

"Om det är så här livet ska fortsätta vill jag faktiskt inte bli vuxen". Så skriver femtonåriga Emmy Morén till den andra Emmy Morén. Hon som är tjugonio år och skådespelerska. Den femtonåriga Emmys familj har splittrats. Mamma kände sig tydligen kvävd. Skilde sig från pappa och stack till Göteborg. Emmy och storasyster Jenny blev kvar hos sin far, på Värmdö utanför Stockholm. Brevväxlingen mellan den äldre och den yngre Emmy ger dem båda stöd i tillvaron. En svindlande, annorlunda brevroman!

 

Barbara

 

Voors

Kortfakta

Namn: Barbara Voors

Född: 1967 i Stockholm men uppväxt i Iran

Bor: Nacka

Förlagets hemsida - Där kan du se en liten film om Emma Moréns dubbla liv

Barbara Voors hemsida

Mellan raderna UR om Barbara

-1