"Jag och min syster brukade låna vår pappas dykargrejer och låtsas att vi var hajexperter". 
Läs intervjun med Fredrik Brounéus  »

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Har du läst om fotbollslaget FC Stjärnan? Historien om hur de som var lite sämre på fotboll bildade en egen klubb, tränade och slet, och som till sist fick möta sina gamla lagkompisar i en turnering... Då har du läst en bok av Arne Norlin.

Du kanske läste Nusse-kudden när du var liten? Den skrev Arne ihop med Håkan Jaensson. Och så skriver Arne bilderböckerna om Familjen Nalle och och Halvan. Halvan berättar om olika sorters bilar och flygmaskiner.

Arne är både journalist och författare och så kan han trolla!

Arne

Norlin

Omslag till Här kommer helikopternHär kommer helikoptern

När Halvan leker med sin helikopter blir han helikopterpilot. Idag får han uppdraget att leta efter en flicka och hennes pappa som råkat ut för en olycka i fjällen. I helikoptern finns en värmekamera som underlättar sökandet. Halvan får också hjälp av en fjällräddare och tack vare henne går räddningsarbetet smidigt.

Halvan finns också på teckenspråk, som datorspel och som film.

 

 

Omslag till Tidningsdeckarna och smugglarliganTidningsdeckarna och smugglarligan

Deckarserie om fyra ungdomar som startar en lokaltidning. Johan, 17 år, leder jobbet. Hans bror Henrik och kompisarna Ali och Emma blir reportrar. På Henriks första uppdrag händer det: vad är det för mystiska kartonger som lyfts ur en bil på en bakgata? Spritsmugglare, konstaterar Johan så fort han får se bilderna Henrik tagit. Men hos polisen viftar man bort det. Det är dags för tidningsdeckarna att gripa in!

 Det finns en lång rad med böcker om tidningsdeckarna.

 


 

Omslag till Fabians fantastiska fotbollsskorFabians fantastiska fotbollsskor

Vem vill inte bli lika bra fotbollsspelare som Zlatan, Henke, eller Michael Owen? Fabian vill. Och så vill han vara med de stora killarna och spela fast han bara är åtta år och liten till växten. Men det får han nästan aldrig. Allt förändras när Fabian får ärva farfars fotbollskor. Det verkar som om magin finns kvar i de fantastiska dojorna sedan den tid då farfar var matchhjälte i Brasilianska cupen.
 

 
 

 

Omslag till God JulMin absoluta favorit bland Arnes böcker är God Jul.
Olle, åtta år, vaknar full av förväntan på julaftonsmorgon. Men det är så märkvärdigt tyst i huset. Och kallt. Det visar sig att Olles pappa blivit sjuk och måste åka till sjukhus. Mamma följer med. Olle blir ensam hemma på julafton. Han försöker få dagen att gå medan han väntar. Han hittar i alla fall julmaten.

 

 

Och så en faktabok för unga.

Omslag till Tänk (tvärt) om!Tänk (tvärt) om! - tjejer, killar och makt

En bok om könsroller för både killar och tjejer i yngre tonåren. Du får lära dig att fundera över de könsskillnader som finns i vårt samhälle. Genom att lära sig att tänka tvärtom kanske vi kan komma bort från vårt vanetänkande.

...och en lättläst faktabok om hockey.

 

 

 

Omslag till boken Hockey Från Nedsläpp till Sudden DeathHockey Från Nedsläpp till Sudden Death

I Hockey ? Från nedsläpp till sudden death får du veta allt om hockey och lite till. När uppfanns hockey, och var? Du får läsa om segrar och vackra mål. Men också om självmål, missar och ett av hockeyns största mysterium: Vart tar alla försvunna puckar vägen?
LL-förlaget

Tove håller på AIK, hennes pappa är stjärnspelare där. Noel håller på Hammarby, hans brorsa är stenhård suppor

ter. Kan man umgås med någon som håller på motståndarlaget? Hur viktig är lojaliteten mot laget? Hur långt kan man gå för att hämnas på någon? ...och till sist, kan man vara kär i någon som borde vara ens fiende?

 

 

-1