Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Foto på Johan Althoff

Länktips

Om Johan

Johan jobbar oftast ihop med Robert Nyberg
Robert Nybergs hemsida 

Mellan raderna-program med Johan Althoff

Ingen kan så mycket om ord och ordspråk som Johan. Han har gjort flera kanonhärliga böcker. Hela tiden leker han med orden. För det mesta jobbar han ihop med illustratören Robert Nyberg.

Nattpäron. Johan Althoff har skrivit. Robert Nyberg har ritat och Sarah Sheppard har gjort collage.

Nattpäron ser natten, morgonen, dagen, kvällen och världen genom sina berättarglasögon och gör hisnande upptäckter. Eller är det kanske du och jag som gör upptäckterna! Genom Nattpäron får vi möta elektriska toffelvärmare, rödskinn, gosekrokodiler och uppleva stormar med masonitälgar virvlande i luften. Det finns så mycket poesi i hjärnan att man knappt kan hålla sig för skratt. Nattpäron är ett magiskt bokäventyr om att se, tänka, hitta på och berätta.


 

Bokomslag till SpråklådanSpråklådan

Vill du träna upp konsten att ge svar på tal? Vad sägs om att provköra synonymmaskinen som bygger om en mening på tjugofemtusen olika sätt? Och tänk att alla begriper vad pjaltit, gnessa och brottarmönja betyder när de används vid rätt tillfälle. För att inte tala om på hur många sätt en historia kan berättas.

 

 

 

 

Bokomslag till OrdförrådetOrdförrådet

En enastående »läcker« (=metafor) bok om vårt svenska språk! Synonymer, liknelser, metaforer, nya ord, idiom, interjektioner, formord och egennamn förklaras med exempel som man minns och förstår. Snacka om »iskalla« teckningar! Både uppslagsbok och läsa från pärm till pärm.

 

 

 

 

Men Johan har skrivit en kapitelbok och några bilderböcker också.

Bokomslag till Hit och dit men ganska långt bort Hit och dit men ganska långt bort

Räven, Stora Älgen, Pytteälgen och Ugglan diskuterar vad månen kan heta. De ger sig ut på en lång vandring för att lösa gåtan.

Boken har också blivit "minimusikal" på CD. Kolla på ditt bibliotek om de har den.

Rävgnol och Betong-Olsson är bilderböcker och Andra bullar, sa Foxtrot är en hel bok med bara ordspråk - ändå blir det en berättelse! Jätterolig. De här böckerna finns nog bara kvar på biblioteken.

 

Johan

 

Althoff

-1