"Jag och min syster brukade låna vår pappas dykargrejer och låtsas att vi var hajexperter". 
Läs intervjun med Fredrik Brounéus  »

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadens författare

Per Demervall och Patric Nyström

Månadens författare Patric Nyström och illustratör Per Demervall kom förra året ut med den andra delen om coola Siri som lever under vikingatiden. 

Läs intervjun så får du veta hur det går till att hitta på och skapa en serie »

Så blir ditt manus en bok - vi besöker ett förlag

nalle läser bok

ARTIKEL. Tänk dig att du har suttit vid datorn i dagar, veckor och månader och skrivit, skrivit om och skrivit. Nu är du färdig. Du har författat en bok. Men än så länge finns den bara i din dator. Läs här om hur det går till att få din text till en bok!

Serieskapare. En bild med en massa bilder från serier

Intervju med Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson

 

Katten Nils ritad av Johanna Kristiansson. Nils säger: ALLTSÅ ? NI VET INTE VILKA DOM ÄR, ELLER HUR? NÄ, TÄNKTE VÄL DET. MEN DET ÄR FAKTISKT DOM SOM GÖR MIG! HELT OTROLIGT! SÅ DOM KOMMER ATT BLI VÄRLDSBERÖMDA I ETT HUJ!  Tankebubbla: HM? Nils tänker: UNDRAR VAD ETT HUJ ÄR? DET KANSKE ÄR EN FISK? HAJ? HUJ?

Filmade intervjuer

Kolla våra filmade intervjuer

 

Foto på Mats Vänehem. Fotograf: Stefan Tell

"Som vuxen började jag intressera mig för historia och nu ritar jag nästan bara sådant som handlar om vikingar och riddare. Det är såklart ett drömjobb!"

Läs intervjun med Mats Vänehem

Vad är Svenska barnboksakademin och vilka är det som sitter på de där stolarna? Läs mer om dom här och vad de gör för dig som läser böcker.  

Foto på Karin Linderoth och en highland cattle

"Drakar är egentligen väldigt trevliga och snälla", berättar Karin Linderoth som illustrerat boken Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem.

Läs intervjun med Karin Linderoth och lär dig mer om drakar. »
Karins drakpyssel  »

Det är ganska stor skillnad på att skriva bok- och filmmanus. Lena vet, för hon arbetar med både böcker och film. Hon är också journalist och skriver i olika tidningar för vuxna, men mest arbetar hon med texter för barn och ungdomar. Till exempel är hon författare till mangaböckerna om Stall Norrsken och böckerna om Krabbsjögrund och hon har översatt Anthony Horowitz bokserie De fem utvalda till svenska. Hon har också skrivit manus till flera animerade filmer, som Sven Nordqvists Nasse och nu senast filmerna om Lilla spöket Laban.

» Läs om Lena Ollmark som skriver både bok- och filmmanus.

VI GILLAR:

Estrids bokklubb intervjuar författare och illustratörer

-1