Roboten läser en stor bok som det står Tema Superhjältar på

 

Har du skickat in till tävlingen Jag som superhjälte? 

Då kanske du hittar ditt bidrag här.

Vi lägger upp några bidrag då och då.

Videon ovan kommer från Ryan van de lest , 10 år.
Superhjälte namn: Rayno
Superkraft: Förvandlas till djur
Superhjälte dräkt: Röd och  svart
Drömuppdrag: Rädda en hel stad mot en jätte elak skurk

Albins superhjälte heter CoronaBoy

Albin, 9 år i Mariestad har hittat på CoronaBoy. Superkraft: Medicin. Uppdrag: Stoppa corona. Albin går i årskurs 2 på Prismaskolan och klassen har skickat in många fina superhjälteförslag! Här nedan är ett till:

Ellen Pilkvist i Mariestad har döpt sin superhjälte till Allen

Ellen Pilkvist i Mariestad har döpt sin superhjälte till Allen. Superkraft: Supersnabb + Blända folk. Uppdrag: Att rädda Vintergatan från miljoner tennisbollar coh deras ledare Smok.

 

Jolines superhjälte heter Svarta Flaman

Joline är 8 år och går i Sävar skola klass 1 B. Superhjälten heter Svarta Flaman. Superkraft: Eld. Uppdrag: Rädda min familj från ett monster, rädda skolan från en skurk och rädda Sävars bibliotekarie från en tjuv. 

Mattis Larssons superhjälte heter Djur-räddaren

Mattis Larssons superhjälte heter Djur-räddaren. Superkraft. Prata med djur. Uppdrag: Rädda djur från jägare.
Mattis går också i Sävar skola klass 1B. Vi har fått ett tjockt kuvert med superhjältar från klassen. Tack för dom!

Aki Hristovs superhjälte A

"Jag som alla barn tycker om superhjältar, de har olika kläder och vapen, olika krafter och olika liv. Min superhjälte heter Superhjälte A, han är en vanlig kille som tycker om skolan, att träna judo och umgås med kompisar men när det behövs kan han  bli supehjälte.

Ibland blir jag ensam i skolan, det är några i skolan som säger saker. Skärp dig! Du är konstig! Och ibland blir det knuff hit och dit. De vuxna brukar säga, han är sån eller bryr dig inte, då kommer min Superhjälte A som hjälper mig. Jag skulle vilja vara som han, säga rätt saker, vara snabb och vass som en katana, hans superkraft är ord, de kommer så lätt, det flyter, dom är enkla och tuffa.

Hur blir man som A, min mamma säger att jag är en superhjälte men det räcker inte. Jag försökte ha samma kläder som A, svart hoody med blå A framme, svarta byxor och en kappa men det hjälpte inte mycket. Jag försökte träna judo också men det var samma resultat. Efter ett tag nästan till att jag ger upp fick jag höra : våga säga ifrån, våga vara dig själv och då förändrades allt. 

Ingen säger något till mig nu och jag är bästis med min superhjälte A. Vi tränar judo och vi tränar med hans redskap, det är roligt och super coolt!  Nu är jag superhjälte och hjälper andra att bli Superhjälte."

Aki Hristov, 10 år

Malales superhjälte heter Super Power Girl

Malales superhjälte heter Super Power Girl. Hennes kraft är att läsa andra tankar.

Sivers superhjälte

Vi är lite osäkra på vad Sivers superhjälte heter ... Mr Kazom? Men cool är den och har ett guldsvärd.

Superkaninen ritad av Ellionor 6 år

Superkaninen ritad av Ellionor 6 år

Naar Ibrahims superhjälte Overflow

Naars superhjälte Overflow räddar hus som ramlar och förstås personerna i huset. Overflows styrka är att hen är snabbast i hela världen.

Tyras Havsgudinna

"Som superhjälte heter jag Havsgudinnan. Min kraft är att rädda vattnet i sjöar och hav. Mitt drömuppdrag är att rädda havet och mänskligheten från törst. På bilden ser du min superhjältedräkt. Tyra, 9 år"

Super-girl av Klara i BodenKlara i Boden har skapat Super-girl. Kraft:djur. Drömuppdrag: Galna robotar som attackerar

Skuggan

Hannes Jaarnek har skapat Skuggan. Superkrafter: elastisk och knasig. Drömuppdrag: Rädda hela Sörmland från Tipp Nissen. Läs Hannes berättelse HÄR. (pdf som öppnar sig)

Superkatten

Tove Högberg har ritat Superkatten. Superkrafter: Att jag hoppar jättehögt. Drömuppdrag: Jag räddar katter från en orm. Läs berättelsen HÄR! (pdf som öppnar sig)

Supärbibliotekarien

Colin har ritat Supärbibliotekarien. Kraft: kan göra böcker. Drömuppdrag: Se till att alla får ha vilka böcker dom vill i ett bibliotek.


Hilda Roswall har ritat denna superhjälten Thundersstorm. Den kan kontrollera vädret och flyga. Drömuppdraget är att stoppa en meteorit.

 

Franck Ferguson har hittat på superhjälten Röåoma med superkraften Flyttmagi (flytta saker med tanken). Drömuppdraget är att stoppa Corona med en liten liten liten nypa som tar bort prickarna ur kroppen.

 

Elins superhjälte Blixt-örnen

Elin Welander har ritat Blixt-örnen som har krafterna flyga, tidsstopp och superslagsmål. Drömuppdraget är att rädda hela Sverige från superskurkar.
 

-1