Hoppa direkt till innehåll

Om Barnens bibliotek

 

Barnens bibliotek är en plats på nätet för dig som är barn. Här hittar du mängder av boktips, fakta om författare och illustratörer, intervjuer, quiz, pyssel och tävlingar.

Efter att du har läst en bok kan du skriva ett bokomdöme i vår katalog. Där kan du också läsa vad andra barn har tyckt om olika böcker. Dessutom kan du skriva berättelser som syns här på sajten, om du vill. 

 

Vi är inget bibliotek och vi säljer inga böcker. Vi tipsar och berättar om böcker och de som skapar berättelser! Du kan också söka på en bok som du vill veta mer om i vår katalog. I katalogen kan du också ta reda på om boken (fysisk bok, e- bok, ljudbok) finns på ditt närmsta folkbibliotek. Bra va? 

Klicka på en figur för att komma till den sidan du vill hänga på nu!

 

Klicka för att komma till BOKTIPS. Illustration: Mattias LundinKlicka för att komma till TemaKlicka för att komma till Författare och illustratörerKlicka för att komma till SKRIVAKlicka för att komma till Pyssla och Tävla

 

 

 

 

 


Inlåst Bibblomon. Ser du sådana ska du klicka på dom och spela. Har du sett någon sådan här figur som sitter inlåst på Barnens bibliotek?

Det är en bibblomon och den är ofarlig. Hjälp oss att befria dom!

Lär dig mer om spelet Bibblomon & Bokdrakar!


Ser du en bokdrake måste du strida mot den!Har du sett någon bokdrake på Barnens bibliotek? Då måste du hjälpa oss att strida mot den. Bokdrakarna är farliga - de äter nämligen böcker och burar bibblomonen!

Lär dig mer om spelet Bibblomon & Bokdrakar!

Är du vuxen och vill ha mer information om Barnens bibliotek? Läs mer här


 

Länk till Barnens biblioteks tillgänglighetsredogörelse 2020.

-1