Hoppa direkt till innehåll

Vad du får låna av Barnens bibliotek

 

Vår sajts syfte är att vara läs-, skriv- och litteraturfrämjande för barn och unga och med det innebär även att vårt material på sajten är till för att stötta dig som vuxen och förenkla ditt främjande arbete. Många av våra artiklar och utskrivbara material skapas för att använda på bibliotek, skola eller andra kreativa miljöer. För att fler ska kunna hitta till oss välkomnar vi att ni länkar till oss i samband med att ni använder er av vårt material.

Boktips och bokpresentationer
Bokpresentationer i Barnbokskatalogen och boktips som till exempel förekommer på våra temasidor får användas fritt. Om möjligt anger du källa eller länkar till oss någonstans.

Bilder
Loggor är såklart fria att använda. Andra bilder kräver en förfrågan för att få användas.

Intervjuer
Författarpresentationer och andra intervjuer från sajten är fria att länka in på bibliotekens hemsidor i samband med att ni gör en specialsida eller flaggar för ett författarbesök. Ange källa och textförfattaren.

Artiklar
Alla artiklar får användas under förutsättning att artikelförfattare och källa anges. 

 

Undrar du över något annat som vi har här på Barnens bibliotek, kontakta oss.

Ämnessymboler
I katalogen används 18 ämnessymboler. Dessa säljs av Eurobib som knubbetiketter och klistermärken (sök på symboler i deras katalog). De symbolerna får inte användas fritt - se regler nedan.
Symbolerna är framtagna i DOFF-projektet i samarbete med barn. 

Detta gäller:

Du får använda symbolerna på genrelistor.
Du får inte trycka eller skriva ut symbolerna för att använda på knubbetiketter, upplysningstavlor eller ryggsignaturetiketter (klistermärken). Sådana klistermärken behöver beställas via Eurobib. 
Rättigheterna till detta är reglerade i avtal mars 2021 mellan Västra Götalandsregionen, Region Stockholm och Lammhults biblioteksdesign A/S.
 

Symbolerna får användas på bibliotekens hemsidor. Symbolerna är ritade av Filippa Widlund.

 

  FRAMTIDEN från 2003 och framåt SPORT från 2003 och framåt  BARN I VÄRLDEN från 2003 och framåt SORGLIGT från 2003 och framåt SAGA från 2003 och framåt DECKARE från 2003 och framåt HÄSTAR från 2003 och framåt  VILDADJUR från 2003 och framåt HÖGLÄSNING från 2003 och framåt HUSDJUR från 2003 och framåt SPÖKEN från 2003 och framåt KÄRLEK från 2003 och framåtFANTASY från 2003 och framåt KOMPISAR från 2003 och framåt HUMOR från 2003 och framåt FÖRR I TIDEN från 2003 och framåtspänning från 2003 och framåt

 

 

 


För att komplettera behov i vår katalog används också dessa som inte ingår i ovanstående avtal. Dessa är fria att använda för alla men finns inte som klistermärken eller pdf för utskrift.

 

BÖRJA LÄSA från 2003 och framåtBoktips på TeckenspråkSÅNG OCH POESI från 2003 och framåtSKRÄCK från 2003 och framåtMUSIK från 2003 och framåtÄVENTYR från 2003 och framåt

 

 

 

Ill: Petra Segerberg/Foaje m fl

-1