Hoppa direkt till innehåll

Hipp, hipp hurra för Barnens bibliotek!

 

I höst fyller Barnens bibliotek 25 år. Redaktören Lisa Ahlqvist firar med tårta och svarar på frågor om födelsedagsbarnet.  

Text: Jenny Björnulfson, september 2021.

Tänk på allt du har varit med om i ditt liv. Barnens bibliotek har funnits dubbelt eller trippelt så länge, hela 25 år!

Oj, det är lång tid! 

- Ja verkligen, sajten är nästan lika gammal som internet. Det känns häftigt att Barnens bibliotek har funnits i så många år.  

Hur ska ni fira?  

- Med en god tårta såklart! Och så har sajten fått ett festligt innehåll: tema humor! Här kan du läsa om Bellmanhistorier, rövarspråket och få tips på gåtor. Dessutom visar vårt pysselproffs Alice hur du gör en fin vimpelgirlang.   

Hur föddes idén till Barnens bibliotek? 

- Det var en bibliotekarie som heter Katarina Dorbell som tyckte att barnen självklart skulle ha en egen boktipssida på nätet. Sedan starten har Barnens bibliotek vuxit och idag finns massor med roliga och spännande boktips, intervjuer, pyssel och quiz. Och mer kul ska det bli. 

Berätta! 

- Barnens bibliotek ska få ett nytt utseende med nya färger bland annat. Vi hoppas kunna visa vår nya sajt nästa år. 

Vad är du mest stolt över med Barnens bibliotek? 

- Att Barnens bibliotek är en trygg plats där alla barn kan känna sig välkomna. Här finns något för alla, både för dig som älskar att läsa men också för dig som inte läser så ofta. Hos oss finns boktips på allt från fantasy och deckare till böcker för dig som är en gamer eller gillar rymden.   

- På vår sajt kan du också göra quiz om Harry Potter, hitta instruktioner till hur man gör ett snyggt bokstöd eller får till en magisk häxbrygd. Jag är också stolt över sajtens alla fina faktatexter och intervjuer med era mest populära författare. 

Du brukar ju säga “att läsa är som att äta glass”. Vad menar du med det? 

- Att gå in på ett bibliotek är för mig som att vara på ett glasskafé och se alla olika smaker - det finns verkligen något för alla. Gillar du fotboll? Spel? Pirayor? Vill du skratta, bli informerad eller skrämd? Precis den boken du vill ha finns, med strössel på! 

Lisa Ahlqvist har en mörkblå tröja och ler. Bredvid ansiktet finns ett emblem med guldram som har texten BB 25 år. Foto: Privat.

Lisa Ahlqvist firar att Barnens bibliotek fyller 25 år. Foto: Privat. 

Loading....

Vill du läsa några festliga böcker? 

Klicka på bokomslaget för att läsa mer om boken. Har du redan läst den? Klicka och skriv vad du tycker om boken!

Bokomslag: Kalas steg för stegBokomslag: Alla barnen fyller år - en rolig kalasbokBokomslag: Knas på kalas!Bokomslag: Jordens största kalashatareBokomslag: Emres handbok i konsten att fixa en festBokomslag: Födelsedagsmysteriet

...

Fixa en egen vimpelgirlang inför festen

 

Planerar du inför ett födelsedagskalas? För att få total festfaktor krävs en girlang. En sådan kan du enkelt och snabbt fixa själv! 

Till instruktionerna

Sköldpadda hoppar efter frisbee

Humortema med boktips, quiz och roliga historier

 

Try not to laugh! Här har vi samlat mängder med sidor som har ett och samma mål - att få dig att ramla av stolen i ett galet skratt!

Till Tema Humor

-1