Hoppa direkt till innehåll

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Jessica Townsend. Foto: Emma Nayler

Jessica Townsend. Foto: Emma Nayler

Fakta om Jessica Townsend

I Jessicas böcker finns en magisk skola, en gigantisk katt och en tjej med en förbannelse. Hon har skrivit flera böcker om äventyren i staden Nevermoor och de har blivit en dundersuccé.

Jessica växte upp i Caloundra. Det är en liten stad på Australiens östkust. Innan hon började skriva böcker jobbade hon på en tidning för barn. Tidningen handlade framför allt om natur och vilda djur.

 

Planerade böckerna i flera år

I böckerna om Nevermoor är det Morrigan Crow som är huvudperson. Idén till henne fick Jessica när hon var 18 år. Sedan ägnade hon flera år med att planera allt runt berättelsen. Staden Nevermoor, skolan Morrigan börjar på, de talande djuren och allt annat som finns med i den magiska världen.

När Jessica till slut skrev boken gick det snabbt. Hon skickade sitt manus till flera olika bokförlag och det var det många som ville ge ut den. År 2018 kom den första boken i serien, den hette Morrigan Crows magiska förbannelse.

 

Kan bli film i framtiden

Boken blev en omedelbar succé. Läsaren får lära känna Morrigan Crow, en elvaårig flicka som är född med en förbannelse. Hon för otur med sig och får skulden för allt dåligt som händer. Men när hon kommer till den hemliga staden Nevermoor verkar allt lösa sig till en början. Om hon bara klarar en del utmaningar, kan hon få gå på den magiska skolan Wundersamfundet.

Jessica fick flera priser för sin bok och den översattes till många olika språk. Hittills har det kommit ytterligare två böcker i serien och fler är på gång. Den första boken kommer även att bli film i framtiden. 

 

Text: Barnens bibliotek, februari 2022

Foto: Emma Nayler

Källor: Bokförlaget Semic, bokförlaget Hachette UK

Faktaruta

Namn: Jessica Townsend

Född: 1985 i Caloundra i Queensland, Australien         

Gör: Författare

Genre/ämnen: Fantasy

Mest känd för: Bokserien Nevermoor

Vill du läsa bokserien Nevermoor?

Klicka på bokomslaget för att läsa mer om boken. Har du redan läst boken? Klicka och skriv vad du tycker om boken!

Bokomslag: Nevermoor del 1Bokomslag: Nevermoor del 2Bokomslag: Nevermoor del 3

 

Visste du att...

...bokserien Nevermoor är känd i stora delar av världen? Bokserien har sålts till över 30 länder!

...Jessica inte tycker att framgången med böckerna har förändrat hennes liv särskilt mycket? Men det ger henne möjlighet att sitta hemma i pyjamas med en kopp te och skriva på nästa Nevermoor-bok, säger hon själv.

...Jessica bor både i England och i Australien? Ibland bor hon i London och ibland bor hon på Sunshine Coast i Australien, där hon växte upp.

...

Vad kan du om Morrigan Crow?

 

Hur bra koll har du på inträdesproven till Wundersamfundet? Här kan du testa dina kunskaper om Nevermoor-böckerna!

Till quizet om Nevermoor

...

Pyssla ditt eget Nevermoor-paraply

 

Vill du skapa ett fint paraply precis som Morrigan Crow och Jupiter använder i böckerna? Det blir en fin dekoration till rummet eller bokhyllan!

Till pysselinstruktionerna

J.K. Rowling. Foto: Debra Hurford Brown.

J.K. Rowling

 

Hon är författaren bakom dundersuccén Harry Potter. Hennes böcker har sålt i över 500 miljoner exemplar och är översatta till över 80 olika språk.

Läs mer om J.K. Rowling

-1