Hoppa direkt till innehåll

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Åsa


Storck

Foto på Åsa Storck. Foto provat

Åsa presenterar sig själv
 

Jag heter Åsa Storck, bor i Jönköping och har skrivit fler än sextio böcker, de flesta för barn och unga. Nästan allihop är lättlästa. Det mesta jag tycker är roligt i livet handlar om ord och berättelser och böcker. Förutom att skriva böcker jobbar jag som bibliotekarie. Jag har jobbat på flera olika sorters bibliotek: skolbibliotek och bokbuss och sjukhusbibliotek och vanligt folkbibliotek. Just nu jobbar jag på biblioteket i Vaggeryd i Småland.

Jag har alltid gillat att fantisera och fundera ut berättelser. På mitt första jobb som bibliotekarie började jag skriva mina första lättlästa böcker om Lovisa, en tjej som går på lågstadiet och liknar mig ganska mycket som barn. Då märkte jag att det var riktigt svårt att skriva tunna och korta böcker, eftersom det var nästan omöjligt att få med allt man ville i berättelsen. Jag som hade trott att det var lätt att skriva tunna böcker och mycket svårare att skriva tjocka!

Efter Lovisa-böckerna började jag skriva lite längre böcker, först Rymlingen och Stormen som utspelar sig på medeltiden, och sen Hemligheten och Fångad av främlingar som handlar om stenåldern. Efter det har det blivit många fler böcker om en massa olika ämnen. Fast nästan alla handlar på något sätt om mod och om att våga göra saker som man kanske inte tror att man skulle klara av.

Baddräkten Vilken av mina böcker är min favorit då? Baddräkten tycker jag mycket om, och så de tre böckerna om Milo som lever gömd med sin familj förstås!

Just nu håller jag på med att skriva en hel serie med böcker. Serien heter På plats i tiden. De handlar till exempel om Vide i På plats i tiden-serienmedeltidens Lund, om Lin som hjälper sin pappa att bygga kinesiska muren för flera hundra år sedan och om Pablo på Galapagosöarna som en dag möter självaste upptäcktsresanden Charles Darwin.

De böckerna är så roliga att skriva, för just det här att tänka på och fantisera om hur det var för hundra eller femhundra eller tusen år sedan, det gillar jag verkligen.

Det bästa med att skriva böcker är just när man kommer på vad boken ska handla om, vad som ska hända och hur den ska sluta. Sen tycker jag ibland att det är lite segt att skriva, men när jag närmar mig slutet på berättelsen, då är det jättekul igen. Och när boken sedan är tryckt och klar, då är det som julafton och jag är så glad!

Det brukar ta ett par månader för mig att få klart en bok från det jag börjar skriva tills boken är klar. Men då har jag funderat länge på vad boken ska handla om, så att jag har det mesta klart inuti huvudet.

Ibland får jag frågan vad jag gillar att göra på fritiden. Att läsa är något av det bästa jag vet. För mig är det viktigt att göra det för att se hur andra författare skriver och lägger upp sina berättelser. Fast framförallt läser jag för att det är så härligt. Ibland råkar man på en riktigt bra bok där man sugs med som i en virvel av själva berättelsen. Då har man bara att följa med och se vad som händer och man funderar inte ens på att sluta läsa och lägga boken ifrån sig. Så ska en riktigt bra bok vara!

tycker Åsa Storck

PS.
Om du skulle vilja skriva till mig, så är min e-postadress: asa.storck@hotmail.com

Uppdaterad jan 2020

Kortfakta

Namn: Åsa Storck

Född: 2 mars 1964

Bor: Jönköping

Jobbar som: Bibliotekschef på Vaggeryds bibliotek

 

Serien om Milo

Milos familj har flytt sitt hemland och gömmer sig på olika ställen i Sverige. Böckerna finns också på arabiska

Milos flyktStanna MiloDu klarar det Milo!
 


 

 

 

 

 

Serien På plats i tiden. HÄR hittar du ALLA delarna.

Vide i LundAlice i Stratford

Böckerna om Mingla

Scenen är din MinglaMingla och Errol

Ett hjärta av guldVikarien

-1