Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Annalena

 

Hedman

 

OM Annalena Hedman

Annalena Hedman är en författare och bibliotekarie från Umeå. Hon föddes 1967 i en liten by i Västerbotten och många av hennes böcker utspelas också i en liten, men påhittad by – Istermyrträsk.

Min första världssensation är den första boken som utspelar sig i Istermyrträsk. Böckernas huvudperson, den tioåriga flicka Abbe, brukar åka dit och hälsa på mormor och morfar. I den boken försöker Abbe och hennes kompisar slå rekord för att komma med i Guinness rekordbok. I hennes andra bok, Den skräckslagna stekelsamlaren, så hjälper Abbe, som är rädd för insekter, en vän till sin mormor som letar insekter men i sin tur är rädd för tjejer. I den tredje boken om Abbe så försöker hon bli förband till det supercoola punkbandet Up Yours från Flurkmark.

Annalena skriver väldigt roligt, även om det kan handla om allvarliga ämnen, som mobbing. Hennes böcker om Istermyrsträsk brukar man rekommendera för barn mellan 9-12 (fast jag tycker också att dom är ganska roliga och jag är snart 40).

Hon har även skrivit en bokserie för mindre barn. Där får man träffa dom tokiga granaporna. Dom gillar picknick och matsäckar och dom kan man läsa om i böckerna Granaporna, Granaporna gillar magi förresten och Granaporna på de glada djurens gård.

Jag gillar Annalenas böcker och har träffat henne. Hon åker gärna runt på biblioteken och pratar om sina böcker. Så jag vet att hon inte bara är en duktig författare, hon är väldigt snäll och trevlig också.

Av Bibliotekarie Bildström

Annalena Hedman sitter på en balkong och skriver. Utsikt över havet.

 

Kortfakta

Född: 1967 i Balfors

Bor: Umeå

Hemsida: annalenahedman.se

Böckerna om Granaporna

GranapornaGranaporna gillar magiGranaporna på de glada djurens gård

Böckerna om Abbe i Istermyrträsk

Min första världssensationDen skräckslagne stekelsamlarenrecept för en flygtur

Magiska böcker
VittranKronan

-1