Hoppa direkt till innehåll

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Filmade intervjuer

 

På Bokmässan i Göteborg intervjuar barn och unga olika författare. Vi filmar intervjuerna och här har vi samlat dem alla. De finns också på vår youtube-kanal youtube.com/barnensbibliotek

"Boken har hjälpt mig att gå vidare"

Influencern Nathalie "Nattid" Danielsson intervjuades under Bokmässan av Carma, Minella och Signe från Tranängskolan. Det blev en personlig intervju där Nathalie berättade om sin självbiografi "Jag, Nattid" som hon har skrivit tillsammans med Hanna Welin. Titta på hela intervjun från Bokmässan 2019 så får du veta vad Nathalie menar med att "starta ett nytt kapitel i livet".

Läs mer om Nathalie och hennes bok »

 "Jag byggde mig en egen värld där jag kunde gömma mig"  

Författaren Petrus Dahlin intervjuades under Bokmässan av Wajd, Kalle, Rebecka och Elias från Tranängskolan. De hann med att fråga om Petrus senaste bok Filix Wood men också om hans tidigare böcker. "Jag har nånstans fortfarande dåligt samvete att jag hittade på det där och lämnade barnen i skogen", säger även Petrus i intervjun. Vad menar han med det? Titta på hela intervjun från Bokmässan 2019!

Läs en tidigare intervju och få tips på Petrus böcker  »

"Jag har skrivit några böcker men jag vet inte om jag känner mig som en författare"

Författaren Herman Geijer intervjuades under Bokmässan av Wajd, Kalle, Rebecka och Elias från Tranängskolan. Han svarar på frågor om sin senaste bok "Bli en zombie-överlevnadsexpert" som han har skrivit tillsammans med Claes Tovetjärn. Titta på hela intervjun från Bokmässan 2019!

Läs mer om Herman och hans böcker  »
Läs tips från boken Bli en zombieöverlenads-expert »

-1