Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Helena

 

Bross

Foto på Helena Bross taget av hennes man

Här ser du en bok som Helena översatt från danska - Kasper provspelar av Jörn JensenHelena har skrivit massor av böcker. Säkert har du läst nån av hennes böcker i skolan. Hon skriver lättlästa böcker som är bra när man ska lära sig läsa. Serien om Klass 1b till exempel är jättepoppis. Och serierna Axel och Omar och Solgatan 1.

Men Helena skriver också faktaböcker om sådana som ABBA eller Astrid Lindgren.

Och så översätter hon böckerna om Kasper och Mia och Mette.
 

 

Foxxy intervjuar Siri och Ben i bokserien Klass 1BFoxxy intervjuar Siri och Ben. Siri går i Klass 1B och Ben är hennes kusin från USA som hälsar på i klassen.

Läs eller lyssna på intervjun

Simskolan

Alla barnen i Axel och Omars klass får gå till simhallen. De måste kunna simma ordentligt innan de får gå till stora bassängen. Axel lär sig snart, men Omar står stilla och fryser. Snart är det bara Omar kvar i lilla bassängen och det är inte roligt!
En lättläst bok skriven med VERSALER, spännande, bra och lätt att känna igen sig i.
Christina Wedenmark

 

 

Vad ska fröken säga?

Axel är noga när han gör sin hemläxa. Han skriver sina tvåor så snyggt han kan. När han skall visa fröken sina tvåor i skolan nästa dag blir det problem. Boken är alldeles kladdig.. Lättläst och mysigt med enbart versaler (stora bokstäver).
Christina Wedenmark
 

Det finns flera böcker i serien Solgatan 1, än så länge finns det 11 stycken.

Omslag till Kräftor och banditerKräftor och banditer

Moa och Simon är hos mormor för att fiska kräftor. De får syn på en kräfta med bara en klo, som kilar in mellan stenarna. En enarmad bandit! säger de. Det är inte den enda banditen de möter. Ett par i husbil har stannat utanför mormors hus, och det dröjer inte länge förrän mormor upptäcker att hennes kassaskrin är tomt, men vart har tjuvarna tagit vägen?
Detta är den sjunde boken om Moa och Simon. Har du tyckt om de tidigare, så kommer du inte att bli besviken.
Christina Wedenmark

Omslag till ABBAABBA

ABBA-medlemmarna var och är några av våra absolut största världsstjärnor och musikalen Mamma Mia drar som en stormvind över världen. Men hur började det egentligen och hur slutade det för gruppen. En lättillgänglig biografi över gruppen som ger dig svar på många av dina frågor och som innehåller många unika bilder.

Nattspaning

Kevin och Dina tältar på gräsmattan utanför sitt hus. De skall sova och spana. Natten blir mycket mer spännande än de hade kunnat föreställa sig.
Christina Wedenmark

 

Del två i serien heter Ficktjuvar i centrum och del tre heter Katt försvunnen.
 

Omslag till Ny i klassenNy i klassen

Frank bjuder sina klasskamrater på glass. Det är sista dagen i den gamla klassen. Frank skall flytta, och nu skall han börja i en ny skola och en ny klass. På kvällen har Frank svårt för att sova, han blir så orolig när han tänker på sin nya fröken och sin nya klass. Tänk om han inte trivs lika bra där som i sin förra klass.
Lättläst, spännande och mysig!
Christina Wedenmark

 

 

Omslag till TandliganTandligan

På klassrumsväggen hänger en lista över barnen i klassen, och över hur många tänder de har tappat. Vid Elins namn är det tomt. Hon har inte tappat några tänder ännu, och det känns inte alls bra. Elin försöker känna om någon av hennes tänder är lösa, men det verkar inte så. Tänderna sitter som berget. Vad skall hon göra?
Lättläst och roligt om klass 1b.

 

 

 

 

Omslag till Vilse i skogenVilse i skogen

Idag är det friluftsdag. Inte bara för klass 1b, utan för hela skolan. I Siris grupp är det barn från olika klasser. Först går allt som en dans. Sedan förstår de: vi är vilse i skogen!

 

-1