Hoppa direkt till innehåll

En korg med målade ägg

Tips på böcker under påsken

 

Hur många ägg kommer du att äta under påsk? Men varför äter man egentligen ägg? Här listar vi några böcker som du kan ha koll på under påsken. Missa inte vår sida om häxor för dig som vill läsa fler läskiga böcker. 

Uppdaterad: mars 2023

Klicka på bokomslaget för att läsa mer om boken. Har du redan läst boken? Klicka och skriv vad du tycker om boken!

 

Bokomslag: Den stora godiskuppenHåkan-Super-Bråkan: Den stora godiskuppen av Sören Olsson och Anders Jacobsson. 6-9 år

Det är påsk och alla vet varför vi firar påsk - för att äta en massa godis! Men i affären är allt godis borta! Håkan och hans kompis Isabelle förstår ganska snabbt vem som ligger bakom detta - Doktor Dum! Detta blir ett uppdrag för Super Bråkan och Is Bella att lösa.


StenänglarStenänglar av Kristina Ohlsson. 9-12 år

Det isar längs med Simonas ryggrad när hon inser att de stora stenstatyerna utanför köksfönstret har flyttat på sig igen. Nu tittar de rakt in genom fönstret. Istället för ett lugnt påsklov hemma hos mormor i Åhus hamnar Simona mitt i ett oförklarligt mysterium. Som tur är finns Aladdin och Billie där för att hjälpa henne.

 


Bokomslag: Petrinideckarna: Spökskeppet

Petrinidieckarna: Spökskeppet av Mårten Sandén. 9-12 år

Tvillingarna Peter och Petra och deras kompis Lucy tillbringar påsklovet på Skånes östkust, där det berättas många historier om vrakplundrare. När luffaren Ryss-Victor skrämt berättar om att han sett döda sjömän och någon försöker dölja spår av eldar på stranden, drar det ihop sig till ännu ett mystiskt fall.


Hårdkokta fakta om äggHårdkokta fakta om ägg av Lena Sjöberg. Fakta. Alla åldrar

Här finns garanterat en hel del fakta som du inte har en aning om. Som, kan man äta strutsägg? Eller är det bara  hönan som ruvar och exakt hur litet är världens minsta fågelägg egentligen?

 

Fler boktips

Bokomslag: Monsterhotellet - Den stora påskmiddagenJultomten och jagBokomslag: HäxvråletDen inofficiella Harry Potter-kokbokenBokomslag: Jag odlar

 

Häxor som står runt en kittel med en fullmåne bakom sig

Allt du vill veta om häxor

 

Förr trodde man att häxor flög på kvastar till Blåkulla under påsken. Vi har samlat boktips, pyssel och fakta om snälla och elaka, verkliga och overkliga häxor.

Till sidan om häxor

Hitta tips på böcker efter genre och intressen

Vad vill du mer läsa om?

 

Skräck, kärlek, äventyr eller roliga böcker - vad vill du läsa om? Hitta tips på böcker efter vilken genre eller intressen du vill läsa om.

Hitta boktips här

-1