Hoppa direkt till innehåll

Boktips om kärlek

5 kärleksböcker du kan drömma dig bort med

 

Är du kär eller längtar du efter någon? Då har du hamnat rätt. På den här sidan hittar du massor med boktips om lycklig och olycklig kärlek, drömmar och att lära känna sig själv. Här listar vi de fem böcker som du kan börja med att bocka av. 

Uppdaterad: januari 2021.

 

Klicka på bokomslaget för att läsa mer om boken. Har du redan läst boken? Klicka och skriv vad du tycker om boken!

MiraMira #vänner #kär #ettårimittliv av Sabine Lemire och Rasmus Bregnhøi

Mira bor med sin mamma i Köpenhamn. Hon skriver dagbok, pysslar och hittar på lekar. Mest med kompisarna Louis och Naja. Tillsammans gör de världen ny och spännande. När Beata kommer till klassen förändras allt. Plötsligt är det som om allt Mira gör är barnsligt. De vanliga lekarna är inte viktiga längre. Allt ska handla om pojkar och pussar. Beata och Naja bildar en kärleksklubb. Mira har inte ens varit kär. 


Mååål!Mååål! av Thomas Halling och Jonas Kärn 

Wille går i femman och hans klass har tagit sig vidare till final i fotbollscupen! Helt otroligt! Men det är många andra tankar i Wille. Som Moa. Är de ihop?


Mååål! är del 3 i serien om Wille, böcker om kärlek, kompisar och fotboll i skolmiljö.


Han & domHan och dom av Katarina von Bredow

Kevin ser fram emot att höstterminen ska börja. Han har blivit solbränd, fått lite muskler och viktigast av allt en egen moppe. Nu ska väl Alicia välja honom framför tråkiga Andreas? Men när hans kompis lånar moppen och kör på en gammal farbror fastnar Kevin i en cirkel av lögner, dåligt samvete och orättvisor som aldrig verkar ta slut.

Han och dom är del 3 i serien Livet på mellanstadiet. 


Välj migVälj mig av Christina Lindström

Silje har väntat nästan hela sommaren på att skolan ska börja och att allt ska vara som vanligt. Det är bara det att inget kan bli som vanligt igen för pappa är död. Han har drunknat, tagit sitt liv, säger de. I skolan tittar alla medlidsamt på Silje. Hon vill inte prata om det och bästisen Mia börjar vara mer med sina danskompisar. Plötsligt finns Alvin där. 

 

 


Jag kan nästan känna solenJag kan nästan känna solen av Ebba Hyltmark

Vi är tillbaka på samma högstadium som Ebba Hyltmarks första bok, Alla suger och det är ingens fel, men den här gången följer vi Siri och Vega. Det här är en bok som handlar om att våga tro och stå upp för sina egna tankar, även om tankarna känns främmande.

Fler boktips till dig som är 9 år och uppåt

Klicka på bokomslaget för att läsa mer om boken. Har du redan läst boken? Klicka och skriv vad du tycker om boken!

Ihop i smygNär jag vågar

Vänta på vindhej, det är jag!lite ihopSuperhemligt kärBara vara vännerLängtar så jag sprickerEva & Adam - huvudet fullt av dig (och mig)Hjärnpunka

Boktips till dig som börjat att läsa

Klicka på bokomslaget för att läsa mer om boken. Har du redan läst boken? Klicka och skriv vad du tycker om boken!

Fråga chansVem är kär i Abel Svensson?

Modigt med Vilma & LoppanKärleksmysterietBara du. För alltidTurbo hjärta LisaEn liten bok om kärlekFrallan och kärlekenEmres handbok i konsten att bli ihop

Slående fakta om hjärtat

Kärlekboken

Hemliga testboken

 

Ungdomsböcker


Flora Banks förlorade minneTill alla killar jag har gillatÄr vi på riktigt? Lättläst.Pank och kär. Boken finns på svenska, dari, arabiska och engelskaHata Gustavsberg

Strax före tolvslaget

Ingen normal står i regnet och sjunger

Som stjärnor fallerMina smala axlars längtan
Men jag är kär i henne

Inte som duAllt jag vet om kärlekBerör och förstör - dikter för ungaNärmare kommer vi inte

Hitta tips på böcker efter genre och intressen

Vad vill du mer läsa om?

 

Skräck, kärlek, äventyr eller roliga böcker - vad vill du läsa om? Hitta tips på böcker efter vilken genre eller intressen du vill läsa om.

Hitta boktips här

Till TEMA: Jag är kär!

-1