Hoppa direkt till innehåll

Klicka här för att få massa med boktips i olika genre

Artikel 17: Barn har rätt att få tillgång till information

Du ska också få veta vad som händer runtom i  världen, om saker som påverkar dig, din familj och den plats där du bor. Det är viktigt att du förstår informationen som du får. Den som berättar något för dig måste förklara.

Information kan du få från många olika ställen: TV, radio, Internet och i skolan. På biblioteket finns information om många olika saker och du kan alltid fråga personalen om hjälp för att hitta böcker och medier som passar dig.

Lästips

 

På ditt bibliotek och din skola är bästa ställena att gå till om du är nyfiken på olika saker. Där finns mångder av faktaböcker, tidningar, datorer och Internet. Och bibliotekspersonal och alla på skolan finns där för att hjälpa just dig! 

 

Till Barnkonventionens startsida

Nyheter

Lilla aktuellt  Sveriges televisions nyheter för barn och ungdomar

Minibladet.se  Nyheter på nätet särskilt skrivna för barn och ungdomar

Juniornyheterna Sveriges Radios nyheter för barn och ungdomar

Vad vill du läsa om?

Vad vill du läsa om?

 

Skräck, kärlek, äventyr eller roliga böcker - vad vill du läsa om? Hitta tips på böcker efter vilken genre eller intressen du vill läsa om.

Hitta boktips här

Hitta böcker i vår katalog

Hitta böcker i vår katalog

 

Visste du att Barnens bibliotek har en katalog med tusentals böcker? Sök på en bok och se vilka fler böcker författaren har skrivit. Du kan också kolla om boken finns på ditt bibliotek.

Hitta böcker i katalogen

-1