Bokslukarsällskapet var ett poddradioprogram och en hemlig sammanslutning av barn i åldern 9-13 år som pratade om, recenserade och beskyddade nyutkomna slukarböcker. Lyssna på de 18 programmen!

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

INSTITUTET

Vad vi vet just nu

Institutet är en mystisk organisation som verkar i skuggorna. De är Bokslukarsällskapets äldsta och mäktigaste fiender, och genom historien har de båda grupperna gång på gång drabbat samman. 

Trots att Institutet existerat i hundratals år så är mycket lite känt om dem. Deras mål är att styra Illustratio för sina egna syften, att kontrollera människors fantasi och därigenom behärska världen. Deras agenter finns nästan överallt. I det tysta arbetar de ständigt med att försöka rensa ut böcker och idéer som är för stora och udda och vilda, eftersom personer som drömmer fritt är det största hindret mot Institutets planer.

Efter att ha hållit sig gömda en längre tid har Institutet nu återvänt med full styrka. På något sätt har de lyckats göra så att flera bokslukarsällskap runt om i världen inte längre går att få kontakt med. Valeria som var ordförande i Sevilla i Spanien har till och med blivit hjärntvättad till att bli en av Institutets medhjälpare, kanske finns det ännu fler som mött samma öde. Vem vet vad de planerar här näst…

 

Möte med Institutet

Institutet bjöd in Bokslukarsällskapet till ett möte. Efter många förhandlingar och säkerhetsåtgärder avtalades det att träffen skulle ske på en restaurang i centrala Göteborg. Den lokala bokslukarlogen var tidigt på plats, vi slog oss ner och väntade, vid ett hörnbord med utsikt över lokalen. Vi hade dolda bandspelare på plats och spelade in delar av samtalet.

"Lyssna här på mötet i program 10"

Vad hände sen?

Inspelningen från mötet med Institutet analyserades, på jakt efter ledtrådar som kan avslöja mer om dem. De båda figurerna vi träffade nämnde Ledaren. Det här är någonting nytt. Vi har aldrig tidigare vetat hur Institutet styr. Men tydligen finns det en spindel i nätet, någon som drar i alla trådarna. Ledaren. Vi behöver ta reda på allt vi kan om den här personen. Elize har varit utsatt för Institutet, kanske hon också ge oss någon ledtråd om någon frågar ut henne?

Men vi vill också veta vad ni, alla bokslukare där ute, tror om Ledaren. Vem är hen? Hur ser hen ut? Var bor hen? Vad har hen för planer? Skicka in era teorier till oss. Använda Facebook, Instagram eller Twitter. Vi behöver dem för att få nya idéer om var och hur vi ska söka, och vem det är vi bekämpar.

Till nästa gång, ta hand om er själva, varandra och era drömmar.

Anders, Bokslukarsällskapets ständige sekreterare

Bokslukarsällskapet är en podd och en hemlig sammanslutning av barn i åldern 9-13 år som pratar om och beskyddar nyutkomna böcker. Sällskapet är vilande just nu.

-1