Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
Sommarboken. 3 barn sitter i en träeka. En har cyklop och snorkel, en läser och en håller en hov. En krabba håller på att klättra in i båten.

Vad är Sommarboken?

Sommarboken vänder sig till dig mellan 8 och 12 år. Gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken ordnar träffar under sommaren. Alla får vara med. Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser! Frågor? Kontakta katarina.larson@kulturivast.se
» Texten på olika språk.

 


Allt klart för Sommarboken 2019!

 


Nu har vi skickat ut tusentals med jättefina boklådor, bokpåsar, festivalarmband och annat kul till bibliotek runt hela landet. Är DITT bibliotek med i Sommarboken 2019? Kolla listan.

Sommaren 2019 är temat Under ytan och pågår mellan 10 juni till 25 augusti. Vilka äventyr tänker du kan finnas under ytan?Sjöhäst

Håll koll på hemsidan! Här händer saker hela sommaren. Roliga uppdrag till dig, videohälsningar från Annelie Pompe, reportage från bibliotek och kanske ett tävlingsbidrag från just dig!?

Ser fram emot en rolig lässommar tillsammans!

 

En dykare simmar djup ner i havet omgiven av vaggande tång och fiskar. Texten Under ytan.

Annelie Pompe - fridykare och Sommarbokens ambassadör

Årets ambassadör är fridykerskan Annelie Pompe!

Äventyraren Annelie Pompe har ägnat mycket tid under ytan. Hon har världsrekord i fridykning. 

– Ett äventyr behöver inte innebära att bestiga berg eller korsa kontinenter. Äventyret börjar inuti oss själva, säger Annelie Pompe.

I sommar är Annelie ambassadör för Sommarboken. Håll utkik efter Annelies videohälsningar där hon också ger sina tips om blöta böcker.

 

Uppstart för Sommarboksvärdar i Lindome

Värdar för sommarens träffar

Lindome bibliotek har Sommarboksvärdar. Barn som är med och planerar, hittar på aktiviteter och hjälper till på träffarna. Nu har de haft uppstart med bibliotekarierna Sirpa och Jorunn. Vill du också bli en Sommarboksvärd. Fråga på ditt bibliotek!


Är DITT bibliotek med i Sommarboken 2019? 

Kolla listan.

Flicka med stor vit klänning håller ett finger framför munnen och en nyckelring i handen
Följ sommarboken.se på insta. Tagga dina insta #Sommarboken2019 och @sommarboken.se