Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
 
En ö i havet
Författare:
Annika Thor
Utgivningsår: 2003
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 91-638-3315-8
Kategori: Ej vald

En ö i havet

av Annika Thor

12 Fjärilsröster

Författaren har även skrivit detta:

 
 

Vad tycker andra om boken?

»Ella, 11år
Jag tycker att den var super bra.
»Alicia, 14år
Jag tycker att bokenr väldigt bra. Man kan få en bild om hur flyktingbarnen hade det, vilket oftast inte står i historieböcker. Jag rekommenderar starkt den här boken, egentligen hela serien då sen är väldigt bra och lärorik!
»Emma, 11år
Den är jätte bra :) och mkt spännande !!
»Zuzu, 12år
Jag tycker att boken är verkligen jätte bra den hndlar om kriget och kärlek och andra viktiga saker!
», -1år
Boken heter "En ö i havet". "En ö i havet" är den första boken av fyra i serien om Steffi och Nelli. Historien utspelar sig under Andra världskriget. Steffi, 12 år, och Nelli, 7, är två systrar som kommer från Wien. Deras familj är judar, och därför måste de få resa till Sverige. Tyvärr får deras föräldrar inte följa med, eftersom Sverige bara tar emot flyktingbarn. När Steffi och Nelli först kommer till Sverige, får de komma till fosterfamiljer i Göteborgs skärgård. Steffi får komma till tant Märta och farbror Evert, en fiskarfamilj. Nelli får komma till tant Alma och hennes två barn Elsa och John. I början är det svårt, syskonen kan inte språket. Men efter en tid när barnen lärt sig ganska bra svenska, får de börja i skolan. Jag tycker den här boken var otroligt bra, jag sträckläste den här och de 3 andra böckerna i serien ("Näckrosdammen", "Havets djup", "Öppet hav") på en kväll. Den känns verklig och man "flyttar in" i 1940-talet för några timmar känns det som. Boken får 5 av 5!

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
 

-1