Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
 
En plats de kallar Lyckan
Författare:
Mårten Sandén
Utgivningsår: 2006
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9129664098
Kategori: Ungdom, Boktips på teckenspråk
Kärlek

En plats de kallar Lyckan

av Mårten Sandén

12 Fjärilsröster
I en park i Malmö står ett igenbommat lusthus. Hit kommer Mia när hon tröttnar på sina trista kompisar och sitt jobb på pizzerian. Mia blir inte lite förvånad när hon upptäcker att en brat i Lacostetröja verkar ha bosatt sig i hennes gömställe. Det är John, vars mamma har flyttat ihop med sin älskare och vars pappa långsamt super ihjäl sig i den fina villan. Både Mia och John är misstänksamma mot den andra, men också nyfikna ...

Författaren har även skrivit detta:

 

Lyssna på bokpresentationenOm boken på teckenspråk:


 

Vad tycker andra om boken?

», -1år
Boken handlar om en en tjej som heter Mia och en pojke som heter John. Dom lever två helt olicka liv men sedan när John försöker fejka en frankrike resa och flyttar ut till ett ödehus träffar han Mia. Först gillar dom varandra inte så mycket men sen börjar dom tycka mer och mer om varandra. Den här boken tycker jag är jätte bra och den är värkligen värd att läsa. Det är en perfekt kärleksroman!
», -1år
John ska bli läkare och har sökt till lundsberg till hösten. Han bor men sin pappa som precis har skillt sig med Johns mamma. John kämpar för att ingen ska märka hur dåligt han mår, och när pengarna till språkresan till frankrike tar slut gömmer han sig i lusthuset i parken. Mia jobbar på en pizzeria som diskare och har precis gått ut nian utan slutbetyg. Hon bor själv med sin mamma. När Mias kompis Linda försöker få ihop Mia men Lindas pojkväns påträngande kompis Tonny flyr hon till lusthuset i parken.
», -1år
Bokar handlar om två barn. Mia & John. Båda två har problem hemmifrån men dom är olika. Mia är en populär tjej som har jobb hoss en pizzeria, och john en mycket pluggis med bra betyg, helt olik mia som har gått ut nian utan slutbetyg. John ska låtsas åka på resa till Franrike och gömmer sig i lusthuset i parken. Mia flyr från sin mamma och en äldre pojke som gillar henne till lusthuset i parken. Där träffas det av en slump. Resten får ni läsa själva!!

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
 

-1