Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
 
De kom från norr
Författare:
Jackie French
Utgivningsår: 2006
Förlag: B Wahlströms
ISBN: 9132149778
Kategori: Ungdom
Förr i tidenÄventyr

De kom från norr

av Jackie French

12 Fjärilsröster
Den 12-åriga Hekja och hennes hund Snarf går vall en sommar, då vikingar kommer till kusten och attackerar deras lilla by. Hejka blir träl hos Freydis Eriksdotter, syster till Leif Eriksson och tagen till Grönland. Hon anses vara alltför klen och liten för att duga nånting till, men efter en hård kamp vinner hon sin ägarinnas respekt, och får följa med på en expedition till Vinland. Då inser Hejka att det bara har varit början på hennes långa resa och att hon snart ska få uppleva nya spännande äventyr.

Författaren har även skrivit detta:

 

Lyssna på bokpresentationenOm boken på teckenspråk:


 

Vad tycker andra om boken?

», -1år
Boken "De kom från norr" handlar om en tjej som heter Hekja och som bor i kustbyn med sin hund Rikki Snarfari ,Hekja kallar honom för Snarf.De kom från norr är både en sann historia och påhittat.Plötsligt en kväll när Hekja och Snarf och de andra flickorna i byn är på berget för att ta hand om djuren(Där på den lilla kustbyn där Hekja bor fans ingen skola),så ser hövdingens dotter stora seglar ungefär två-fyra stycken.Hekja ser att det är en vikinga segel som kommer emåt byn.Och då får Hekja panik och springer ner för att varna de som e nere,trots allt flickorna hade varnat henne att hon inte skulle hinna ner förren vikingarna kom.Hon sog många döda kropp nere och hon såg vikingarna döda hennes mamma och så tar de henne och Snarf till fånga som ett träl...Läs den här boken!!.. Det är en jätte spännande bok! Det här boken har ungefär 230 sidor och med mycket text!Jag tycker att den här boken borde komma 1:a på bokjuryn. Trevlig läsning.
», -1år
En jättebra bok som handlar om en tjej som är 12 är och heter Hekja. Hennes by blir rånad av vikingar och många dör men Hekja överlever. Hon blir slav till vikingarna och...
», -1år
den handlar om att en flicka som heter hekja som får en hund och när ohn är uppe på ett berg med några andra flickor och då blir dom attackerade av vikinga roch hon blir till fånga tagen av dom och hos vikingarna blir hon en träl och dom reser till grönland och så blir hon en löpare som springer med medelande till andra byar. sen dör fretydis pappa och dom reser till vinland där händer saker.sen får ni läsa resten själva.
», -1år
Boken handlar om en flicka som heter Hejka och om hennes liv. Hon bor på en ö, och en dag kom det vikingar till byn och dödade nästan alla, Hejka tog dom till fånge som träl och hon börjar ett nytt liv som slav.
», -1år
Hekjas hund Riki Snarfari har fått sitt namn av en trollkvinna. Det betyder storseglaren. Men att Hekja och hennes hund skulle segla så långt tillsammans hade de aldrig kunnat ana ... Utan förvarning blir den lilla kustbyn, där 12-åriga Hekja bor, attackerad och förstörd av vikingar. Hekja själv och hennes hund Snarf tillfångatas av Freydis Eriksdotter och förs till Grönland. Som träl i detta kärva och kalla land anses Hekja vara helt värdelös. Men med styrka, envishet och snabbhet som löpare vinner hon sin härskarinnas motvilliga respekt. Och när Freydis vill följa i sin bror Leif Erikssons spår till Vinland och förbereder en expedition inser Hekja att deras resa bara har börjat och att nya äventyr väntar.

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
 

-1