Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
 
Midnattsstjärnan
Författare:
Mårten Sandén
Serie: Petrinideckarna Del: 8
Utgivningsår: 2006
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9129663733
Kategori: Kapitel 9-12
DeckareSpänning

Midnattsstjärnan

av Mårten Sandén

12 Fjärilsröster
Sjunde deckaren om tvillingarna Petrini. När Peter påstår att han har sett en världsberömd filmstjärna i baksätet på en limousin i Lund, är det ingen som tror honom. Det är mycket som är märkligt den här julen. Vem är den mystiske tomten med walkie-talkien? Vad är Midnattsstjärnan? Inte är det väl en travhäst i alla fall?

Författaren har även skrivit detta:

 

Lyssna på bokpresentationenOm boken på teckenspråk:


 

Vad tycker andra om boken?

», -1år
det handlar om 3-5 barn som bor i lund och har en dekarclub som heter det hemliga ögat dom hade satt många skurgar bakom lås och bom men den här gången blir det lite svårare.' (det fins många roliga saker i boken också)
», -1år
Jag har läst boken Midnattsstjärnan av Mårten Sandén.Boken ingår i serien Petrinideckarna. Den handlar om Peter, hans syster Petra och deras kompis Lucy. peter och Petra är tvillingar och har bott sina första 12 år i Usa. Tillsammans med Lucy har Peter och Petra en deckarklubb som heter Hemliga ögat. Det drar sig närmare jul och Peter, Petra och Lucy är ute och julhandlar då Peter tycker sig se ett känt ansikte. Men ingen tror på honom, för vad skulle en kändis göra i lilla Lund? Han ser även en skum tomte med walkie-talki. Men dom hinner inte fundera mer på deet för dom får fullt upp med sin skolföreställning "En julsaga" av Charlie Dickens och deras syster som plötsligt blivit alldelens killtokig och den skugglikne Midnattsstjärnan. Jag tycker att den här boken var jättebra! När man väl börjat läsa så vill man aldrig sluta. Om du inte läst denna bok eller någon av dom andra böckerna i serien Petrinideckarna så borde du göra det!
», -1år
Boken handlar om två syskon (tvillingar) som heter Peter och Petra.Tillsammans med deras bästa vän Lucy, löser dom skumma saker som händer. Boken utspelar sig i Lund, och det är på vintern precis innan jul. Dom ser mystiska tomtar på torget, och ett välbekant ansikte sitta i baksätet på en bil. Jag tycker att boken var bra, men den var lite dryg i början, men sen fick det sig en förklaring. Spänningen var mest i slutet. På första sidan i boken finns det en karta över platserna som visar var allting utspelar sig. Nu längtar jag att få läsa en till bok av författaren Mårten Sandén...
», -1år
Mårten Sandén har skrivit boken Midnattsstjärnan. Huvudpersonerna är Lucy, Petra och Peter. Petra och Peter är tvillingar. Lucy är deras bästis och även Peters flickvän!! Bokens titel syftar på en av skurkarnas namn som är Midnattsstjärnan. Jag har läst boken Midnattsstjärnan, som handlar om Peter, Petra och Lucy som är med i en skolpjäs. I alla fall trodde de det? Men det visar sig att de är med i en jättestor pjäs som ska visas i TV på julafton. Detta visste ingen i klassen om. De trodde att de skulle spela pjäsen för syskon och föräldrar. En dag var Hemliga ögat ute och julhandlade, innan de skulle ha skolpjäsmöte, när de såg en varuhustomte. Som ni kanske vet är Petra livrädd för clowner och det är hon även för tomtar. Petra vägrade att gå förbi honom och då gick Lucy och Peter ifrån henne. Lucy ville såklart att de skulle spionera på tomten men Peter sa NEJ. De två tredjedelarna av Hemliga ögat spatserade vidare. När de hade gått in i en pappershandel som Peter tyckte var väldigt intressant tittade han ut och såg en limousin med ett välbekant ansikte i. När Peter sa det till sin flickvän Lucy trodde hon honom inte. Hon sa: ?Peter nu har du fått tomtar på loftet.? Efter att de hade valt ut julklappen till Juliet så gick de två julklappshandlarna ut från butiken för att träffa Petra. För att sedan kunna gå på mötet tillsammans . När Peter, Petra och Lucy gick till mötet så blev de alltmer nyfikna för det kom lastbilar med logon SVT på? och det kom bara fler och fler barn och ungdomar. Lucy ville veta vad som hände och gick fram till deras musiklärare och frågade vad som hände. Han svarade genom att han inte fått berätta för ´´dom´´. Lucy undrade vem dem var? Då svarade tjejen som stod bredvid Mattiasson (musikläraren): ? De är från TV. ? Senare i boken blir det ändå så att de spionerar på varuhustomten Jimmy Jonasson och Trötter och Loke. Genom att Juliets bästa kompis Tim hittar en smutsgul walkie ? talkie mutar Petra Tim och så får hon ha walkie ? talkien och sedan lämnar hon tillbaka den. Polisen i Lund håller på med ett värdetransportrån som ska äga rum någonstans i Lundatrakten. Det är samma personer som Hemliga ögat spionerat på. Midnattsstjärnan är det absolut bästa boken i serien Petrinideckarna!! Jag ger den 10 stjärnor av 10 möjliga!!
», -1år
Midnattssjärnan handlar om Peter, Petra och deras vän Lucy. Dom ska vara med i pjäsen "En julsaga" av Charles Dickens. Men vad är det för skuma tomtar som smyger runt på nätterna i Lund. Och vem vill kidnappa Sebastian Belbo. Boken är jätte bra och får bara massa +++++++++++. Jätte bra bok!!!

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

SNART ÖPPNAR VI VÅR NYA KATALOG! VILL DU TESTA REDAN NU - KLICKA HÄR?

 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
 

-1