Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
 
Skatten från Miklagård
Författare:
Tom Egeland
Utgivningsår: 2016
Förlag: Opal
ISBN: 9789172998032
Kategori: Kapitel 9-12
Förr i tidenSpänning

Skatten från Miklagård

av Tom Egeland

12 Fjärilsröster
Roberts mamma är arkeolog och Robert har fått följa med för att jobba lite på en utgrävning av en vikingagrav. I utgrävningen hittar han en träbit. Det står nåt på den. Är det runor? Mamma har inte tid att titta på den så Robert tar den och börjar sin egen undersökning. Det är nåt alldeles särskilt med träbiten, det känner han på sig. Det finns gamla historier om en stor skatt från Miklagård. Kan runstaven vara en ledtråd? De flesta tror inte på skatten, men några gör det och tänker göra allt för att lägga beslag på den.
Boken berättar också om en annan pojke, Ulf, som lever på 900-talet. Han får veta att han har ett mycket viktigt uppdrag. Han måste hitta och ta hand om en bägare. Utan den kan världen gå under. Bara han kan stoppa Ragnarök. Och bägaren finns i Miklagård, i den stora skatten som hans far bestämt sig för att röva.

Författaren har även skrivit detta:

 
 

Vad tycker andra om boken?

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
 

-1