Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 
 
Divergent
Författare:
Veronica Roth
Utgivningsår: 2012
Förlag: Modernista
ISBN: 9789174992311
Kategori: Ungdom
Spänning

Divergent

av Veronica Roth

12 Fjärilsröster
Beatrice och hennes familj tillhör "De osjälviska". Det finns fem olika falanger och när man blir 16 får man gå igenom ett test för att se vilken falang man passar bäst i. Beatrice visar sig ha fallenhet för tre av falangerna. Hon är divergent och den som testar henne uppmanar henne att aldrig tala om det för någon. Det skulle vara för farligt. Beatrice väljer att ansluta sig till ?De tappra?. Hon byter namn till Tris och jobbar stenhårt på att klara alla prövningar man måste gå igenom för att bli upptagen i De tappra. Alla kommer inte att överleva initieringen, andra riskerar att bli falanglösa. Men det finns fler hot, speciellt om man är divergent.

Författaren har även skrivit detta:

 
 

Vad tycker andra om boken?

»Vilgot, 12år
Fantastisk bok, kan sättas in på nästan alla genrer; Sci-fi, romantik, sorg, krig, m.m. Ett perfekt val för den som har läst ut hunger games och letar efter något liknande. Om ni ser den i en hylla, plocka ut den direkt. OBS beroendeframkallande vara 10/10
»Lisa, 23år
En bra och spännande bok som utspelar sig i en dystopisk värld. Många kryddor fulländar denna bok - romantik, action, sci-fi, spänning, intriger, sorg, familj och vänskap. Om man gillade hungerspelen så kommer man att älska den här. Jag har läst hela serien och enligt mig så är detta den bästa boken av de tre böckerna. Jag vet dock inte om jag gillade att Veronica Roth valde att göra det ingen annan ungdomsförfattare tycks våga göra, mer än så kan jag inte säga utan att avslöja för mycket. Jag älskade de två första böckerna och kan varmt rekommendera dem.

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

 Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen och tidigare Barnbokskataloger
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
» Barnens bibliotek/Kultur i Väst ansvarat INTE för den tryckta Barn- och Ungdomsbokskatalogen. Kontakta Kulturrådet för frågor om den. Här finnsInformation om Barn- och ungdomsbokskatalogen 2017–2018

-1