Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
 
Jag är en pojke med tur
Författare:
Monica Zak
Utgivningsår: 2012
Förlag: Opal
ISBN: 9789172995666
Kategori: Ungdom
Barn i världen

Jag är en pojke med tur

av Monica Zak

12 Fjärilsröster
Esmat är 16 år, och delar lägenhet med en annan kille som också kommit ensam till Sverige. Hans flickvän har gjort slut. Efter att ha varit arg och ledsen börjar Esmat göra det han inte vågat: att berätta för henne om allt det viktiga.
I sina tankar berättar han om hur rädda de var för talibanerna, om flykten till Kabul, om sitt liv som gatubarn och sitt jobb på en mattfabrik. Om att han bara har två saker kvar från sina första 13 år. Om hur han i många år innan han skulle somna, försökte minnas hur det var att sitta i sin mammas knä. Minnas själva känslan: att-ha-en-mamma-känsla. Och om att han, trots allt, har haft en väldig tur här i livet. För utan den där turen skulle han inte ha överlevt.

Författaren har även skrivit detta:

 
 

Vad tycker andra om boken?

»Eskil , 13år
Verkligen fångande och stark bok! Han är sex år när han ska klara sig själv i ett helt främmande land. Han blir barnarbetare. Verkligen Bra!

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
 

-1