Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
 
Flickan utan minne
Författare:
Petter Lidbeck
Utgivningsår: 2004
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 91-88879-62-3
Kategori: Kapitel 9-12

Flickan utan minne

av Petter Lidbeck

12 Fjärilsröster
»Plötsligt fanns hon inte. Hon hade inte funnits tidigare och ändå var hon kanske tio år.« Så börjar denna rysare som handlar om en flicka som tappat minnet. Polisen för henne till sjukhuset och tidningens reporter skriver en artikel. Så dyker en kvinna upp och påstår att hon är flickans mamma Mardrömmen har blivit sann. En bok att sträckläsa. 9 år och uppåt. Lättläst.

Författaren har även skrivit detta:

 

Lyssna på bokpresentationen 

Vad tycker andra om boken?

».., 11år
bra
»Alexandra, 12år
Denna boken är jättebra. Mycket spännande. Fantastik tänkt!
», -1år
En flicka låg och sov på bänken utanför torget. Den första som såg flickan var grönsakshandlaren. Han frågade henne, hennes namn, ålder, vad hon gjorde här ute på bänken osv. -Jag vet inte, var hennes enda svar. Så småningom förstod grönsakshandlaren att detta var ett problem, så han bestämde sig för att ringa till polisen. Sagt och gjort. Polisen körde flickan till sjukhuset och där fick hon prognosen minnesförlust. En reporter kom till sjukhuset och skrev om flickan. Nästa dag kom en kvinna som påstod sig vara flickans mamma och tog henne. Men det visade sig senare att det ínte var hennes mamma som kom och tog henne... Först när jag såg boken tänkte jag att den nog var för småungar. Den var kort och lättläst, men annars var den jättebra!!
», -1år
det handlar om en tjej som hittas på en park bänk. Hon minns inte vem hon är,hon minns ingenting. Senare kommer en polis och ser flickan,han frågar vem hon är ,men flickan minns ju inte så hon säger vet inte.Polisen blir upprörd och säger det e klart du vet vem du är.Nej sa flickan.Polisen tar med sig flickan till sjukhuset och säger,den här tjejen minns inte vem hon är.Sjuksköterskan tittar på tjejen men ser ingenting som är fel,allting stämmer,sa hon förvånat,men dom behåller henne´tills nån kommer och hämtar henne. Senare den dagen kommer en sjornalist och tar ett kort på tjejen och skriver i tidningen: Flicka som tappat minne sökar sina föräldrar. efter nåra dagar kommer det en kvinna som påstår att det är hennes barn. Hon fick ta med sig flickan men flickan känner inte igen henne......
», -1år
En flicka hittad på en bänk bredvid en grönsakshandlare.Efter en stund kommer det reportrar och poliser som undrar vem flickan är och vad hon heter och sådant men flickan kommer inte ihåg någonting. Då kommer en kvinna som påstår att barnet är hennes men vem vet om det är sant...

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

NU HAR VI ÖPPNAT VÅR NYA KATALOG! - KLICKA HÄR

 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
 

-1