Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

 

BOKMÄSSAN 2019

Från Bokmässan 2018, vimmelbild

Barnens bibliotek på Bokmässan 2019

26-29 september är det den årliga bokmässan i Göteborg. Har du hört talas om den? Där samlas många författare, illustratörer, förlag och bokälskare. Barnens bibliotek är givetvis där. Här kan du läsa om allt spännande vi kommer att bjuda på.

Vi som arbetar på Barnens bibliotek kommer att finnas i monter D02:09. Den ligger i D-hallen. Där kan du komma förbi och prata med oss om sidan, hämta bokmärken och bara snacka. Vi vill gärna träffa dig! Vi kan också hjälpa dig om du vill bli medlem och inte vet hur man ska logga in.

Några av de författare och illustratörer du kan få träffa under dagarna är Petrus Dahlin, Herman Geijer, Malin Falch, Ebba Hyltmark och Nathalie Danielsson.

På Bokmässan kommer elever från Tranängskolan i Tranemo att vara reportrar. Dessa intervjuer (med Nathalie, Herman och Petrus) kommer att filmas! Du hittar filmerna här veckan efter Bokmässan.

Under Bokmässan kommer en väldigt spännande novelltävling att starta. All information om det kan du hitta här (när den är igång!)

Malin Falch

Foto på Malin Falch. Co Egmont Publishing

Malins Norrsken- Resan till Jotundalen har fått priser och sålts i en massa exemplar i Norge. Nu finns den på svenska! Det är den första serieboken i en serie av illustratören Malin Falch.

Läs intervjun med Malin Falch.  »

Ebba Hyltmark

Ebba Hyltmark. Foto: Anna Alexander Olsson/Tidningen Julia

Ebba är 18 år men har redan hunnit skriva två böcker. På Bokmässan berättar hon om vår novelltävling ihop med tidningen Julia och Egmont Publishing! 

Mer info om den och en intervju med Ebba kommer upp senare!

De ska intervjua Nattid på Bokmässan!

Signe, Carma och Minella, Tranängskolan år 9

Nu är det inte många dagar kvar! Lördagen 28/9 kl. 10.20 ska Signe, Carma och Minella från Tranängskolan, år 9 få intervjua sin idol, Nathalie Danielsson. "De är så in i vassen taggade på att intervjua Nattid! Gälla skrik och skratt hördes från tjejerna när böckerna överlämnades", säger skolbibliotekarien Frida Lindqvist.

Intervjun kommer att filmas och finnas att se här på Barnens bibliotek veckan efter Bokmässan.

Nathalie Danielsson

Nathalie Danielsson

Nathalie ”Nattid” är en av Sveriges största influencers. Högstadieeleverna Signe, Carma och Minella från Tranängskolan intervjuar Nathalie på Bokmässan.

Se intervjun här efter Bokmässan!

Till Bokmässans sida!

 

Bokmässan 2019

Rebecca, Wajd, Calle och Elias ska intervjua Petrus och Herman!

Rebecca, Wajd, Calle och Elias, Tranängskolan år 5

Rebecca, Wajd, Calle och Elias går i femman på Tranängskolan i Tranemo och laddar inför Bokmässan. På lördagen 28/9 kl. 10.00 ska de intervjua författarna Petrus Dahlin och Herman Geijer.  

Intervjuerna kommer att filmas och läggas upp här på Barnens bibliotek veckan efter Bokmässan.

Petrus Dahlin

Petrus Dahlin

Petrus har skrivit Flix Wood - bara de svagaste överlever. Mellanstadieelever från Tranängskolan kommer att intervjua honom på Bokmässan, se filmen här sedan. 

» Läs en tidigare intervju med Petrus 

Herman Geijer

Herman Geijer

Herman är en av författarna till Bli en zombieöverlevnadsexpert. Hans intervju under Bokmässan kommer att filmas. Reportrnarna är ett gäng mellanstadieelever från Tranängskolan. Läs mer om Herman och hur du överlever zombies! 

 

Det här får du inte missa

Kultur i Västs program 2019

Barnens bibliotek drivs av Kultur i Väst. Under Bokmässan har Kultur i Väst otroligt många möten med författare och andra bokälskare. Vi träffar bland annat Elias och Agnes Våhlund som skapat Handbok för superhjältar och Junos vlogg-författaren Linda Skugge och... 

...Läs ALLT som händer under de fyra dagarna som du inte vill missa! 

-1