Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

 

BOKMÄSSAN 2019

Från Bokmässan. Herman Geijer intervjuas av 4 barn från Tranemo

Wajd, Kalle, Rebecka, Elias tillsammans med Petrus!

Barnens bibliotek på Bokmässan 2019

26-29 september var det den årliga bokmässan i Göteborg. Har du hört talas om den? Där samlas många författare, illustratörer, förlag och bokälskare.

Vi som arbetar på Barnens bibliotek var också där. Vad många roliga möten vi hade med er läsare, nya som gamla stammisar på sidan. Om du loggar in och går in på ditt Krypin har vi gjort ett alldeles speciellt Bokmässeuppdrag på sidan. Det går att tjäna en Bokmässepokal i sitt krypin!

Några av de författare och illustratörer som fanns att träffa under dagarna var Petrus Dahlin, Herman Geijer, Malin Falch, Ebba Hyltmark och Nathalie Danielsson.

På Bokmässan kom elever från Tranängskolan i Tranemo och var reportrar. Dessa intervjuer (med Nathalie, Herman och Petrus) filmades! Du hittar filmerna här veckan efter Bokmässan.

Under Bokmässan startade en väldigt spännande novelltävling! All information om tävlingen kan du hitta här.

 

Malin Falch

Foto på Malin Falch. Co Egmont Publishing

Malins Norrsken- Resan till Jotundalen har fått priser och sålts i en massa exemplar i Norge. Nu finns den på svenska! Det är den första serieboken i en serie av illustratören Malin Falch.

Läs intervjun med Malin Falch.  »

Nathalie Danielsson

Nathalie Danielsson

Nathalie ”Nattid” är en av Sveriges största influencers. Högstadieeleverna Signe, Carma och Minella från Tranängskolan intervjuade Nathalie på Bokmässan.

Se intervjun från Bokmässan!

De intervjuade Nattid på Bokmässan!

Carma, Minella. Nattid och Signe. Foto: Lisa Ahlqvist

Lördagen 28/9 intervjuade Carma, Minella och Signe från Tranängskolan, år 9 sin idol, Nathalie Danielsson. "Det var inte stelt, det gick jättebra. Hon var så snäll", svarade tjejerna direkt efter intervjun.

Se intervjun från Bokmässan!

Petrus Dahlin

Petrus Dahlin

Petrus har skrivit Filix Wood - bara de svagaste överlever. Mellanstadieelever från Tranängskolan intervjuade honom på Bokmässan.

» Se intervjun och läs en tidigare intervju med Petrus 

Herman Geijer

Herman Geijer

Herman är en av författarna till Bli en zombieöverlevnadsexpert. Hans intervju under Bokmässan filmades. Reportrnarna är ett gäng mellanstadieelever från Tranängskolan. Se intervjun »  Läs mer om Herman  och hur du överlever zombies!  »

 

Länk till novelltävlingen

Rebecca, Wajd, Kalle och Elias intervjuade Petrus och Herman!

Rebecca, Wajd, Calle och Elias, Tranängskolan år 5

Rebecca, Wajd, Kalle och Elias går i femman på Tranängskolan i Tranemo och laddade inför Bokmässan. De intervjuade både författarna Petrus Dahlin och Herman Geijer.  

Snart kommer den filmade intervjun här från Bokmässan!

Ebba Hyltmark

Ebba Hyltmark. Foto: Anna Alexander Olsson/Tidningen Julia

Ebba är 18 år men har redan hunnit skriva två böcker. På Bokmässan berättar hon om vår novelltävling ihop med tidningen Julia och Egmont Publishing! 

» Info om novelltävlingen
» Intervju med Ebba.

Barnens bibliotek

Barnens bibliotek: Katarina och Lisa

Vi som jobbar på Barnens bibliotek fick under Bokmässan träffa en MASSA barn och prata om böcker, Bibblomons och andra av era intressen. TACK för alla möten! /Katarina och Lisa

-1