"Allt går att laga med silvertejp". Det är skolvaktmästare Tores motto. Tillsammans med barnen Klara och Otto löser han kluriga mysterier. Läs intervjun med författarna Christina och Micke  »

 

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Foto på Ylva Wallin

Förlagets presentation

Vill du ha ett skolbesök av Ylva Wallin?

Be din lärare eller bibliotekarie att kontakta då Författarcentrum Öst och boka. Hur man gör står på www.forfattarcentrum.se.

Hej!

Jag heter Ylva Wallin och är född 1964. Jag skriver böcker för barn och ungdomar. Min första bok heter ?Alex som i Alexandra? och handlar om en flicka som vill spela ishockey.

Alex - som i Alexandra av Ylva WallinJag är ofta på skolbesök och pratar om mina böcker, om hur det är att skriva och så brukar jag ge skriv- och lästips. Jag brukar också berätta om när jag blev skriv-biten, om flickan som gav mig idén till min första bok och hur man gör en bok.

Man kan säga att min första bok handlar om orättvisa också, så det brukar jag prata om. Eller skillnader och likheter mellan pojkar och flickor. Finns det några skillnader, egentligen? 

 

 

 

Mika vs MikaJag har skrivit flera böcker om Alex ? tjejen som älskar att spela ishockey, men som kanske inte alltid är så säker utanför plan och som ifrågasätts av både vuxna och andra barn. Tur för henne att hon har vännerna Sixten och Jonna. ( Alex- som i Alexandra, Alex ? laget eller målet och Alex med rätta känslan).

 

 

 

 

 

Tre bommar och en spik av Ylva WallinJag har också skrivit om Fyrklövern, fyra stycken vänner som orienterar och går i samma klass i Tre bommar och en spik och Mika vs Mika. De handlar om vänskap och avundsjuka, tävlingsnerver och press och om kärlek. I boken om Mika,14 år handlar det även om anorexi och svårigheterna med att pressa sig för mycket och vad det kan leda till. 

2006 kom ytterligare en bok om en idrottande flicka ut. Denna gång handlar det om Greta, 8 år, som inte vågar prova på att spela fotboll eftersom hon tror att hon kommer göra bort sig och vara sämst. Men när hennes två bästa vänner, Disa och Mimmi börjar på fotbollsskola första veckan på sommarlovet, har hon ingen att vara med och därför börjar hon ändå i fotbollskolan. Något hon genast ångrar.

Boken om Greta heter Ramla tusen gånger och handlar om att våga prova fast man tror att man inte kan och är rädd att göra bort sig.

För närvarande ligger det flera manus och skramlar i datorn. I bästa fall blir någon av dem snart en hel berättelse. Får jag som jag vill blir det en som inte handlar om idrott och inte med flickor i huvudrollen!

Vi hörs! 

Ylva Wallin

 

Ylva

 

Wallin

 

-1