Varför har Kung Pow-Ola och Johan äppleförbud?

Läs intervjun »

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö


Gull Åkerblom


Angelina och Ida från Gnesta intervjuar Gull Åkerblom på Bokmässan 2011.
Ansvarig bibliotekarie: Hanna Ahlström, Gnesta

Trolleri, Inez! är första boken i serien om Inez. 

 

 

 

 

 

De andra
Den 13 mars närmar sig. Den dagen ska allt komma i balans igen och Matilda är den som allt hänger på. Men vad vill Matilda själv? Har hon nåt val?  Matilda förstår äntligen vem som är hennes pappa och det gör inte tillvaron lättare. Mamma Molly är beredd att göra allt hon kan för att skydda henne.

 

Humleboet
Anton hälsar på hos farmor och farfar. Där är det alltid roligt. Anton leker med Mira och hennes hund. När de sitter ute och dricker saft kommer en humla. Farfar tror att den ska bygga sommarbo till sina ägg. Den kanske vill ha hjälp?

 

Detta är första boken i serien Djurväktarna, än så länge finns det 12 böcker i serien. 

Fritt fall
I 9D går Mandel. En dag kommer Myrra till klassen. Hon är inte som andra. Mandel tror att Myrra hatar honom. Myrra tror att Mandel hatar henne. Egentligen är de grymt förälskade i varandra men ingen vågar säga något. Någon av dem kommer att avslöja sig så att den andre får veta.

 

Emily ensam
Emily är inte längre bästa kompis med Moa och hennes mamma jobbar i Göteborg. Emily träffar henne knappt. Livet är upp och ner. Till råga på allt vill hennes pappa köpa en häst, men inte för Emilys skull utan för sin egen. I ridstallet har det börjat en ny tjej Mimsi och hon verkar ensam, lika ensam som Emily. Om kompisar, hästar och jobbiga föräldrar.

Kortfakta:

Namn: Gull Åkerblom

Född: 1943 i Ulricehamn

Bor: Kåseberga

Länktips:

» Om Gull Åkerblom på Bonnier Carlsen

» Om Gull Åkerblom på Opal

-1