Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 Foto på Jeanette Milde. Fotograf Christina Leijon

 

Förlagets presentation av Jeanette Milde

Jeanette har ritat de allra flesta av bilderna här på Barnens bibliotek. Läs om hur Jeanette kom på BokMalin


Hon är sakletare och pysslare. Har varit aupair i USA och arbetat på handsk- och halsduksavdelningen på varuhuset PUB i Stockholm. Men mest av allt vill hon göra böcker.

 

Trots att hon både ritar, fotograferar och tillverkar egna böcker är det lusten att skriva som får Jeanette Milde att göra böcker. Det började redan när hon var liten, fram ur pennan växte berättelser om hästar, hundar och prinsessor.
- Man måste ta sina drömmar på allvar, säger hon när jag träffar henne i Stockholm. Vi slår oss ner på balkongen och smakar på årets första jordgubbar. Efter flera olika arbeten blev det så småningom en utbildning på Berghs reklamskola.
- Först tyckte jag att jag kommit till himmelriket, det var så roligt.
Men när utbildningen var klar och Jeanette började arbeta med reklam kände hon sig inte hemma. Hon tog ett sabbatsår och gick en bokbinderiutbildning på en folkhögskola i Dalarna.


Passar man sig inte så hamnar
man i Jeanettes fotoalbum


En dag fick Jeanette se att bokförlaget Rabén och Sjögren skulle ha en barnbokstävling och hon tänkte att tja, varför inte; hon skulle ju kunna skriva en berättelse om den där kofamiljen som systerdottern Emelie önskat sig i födelsedagspresent. Men Alfabeta (som är ett annat bokförlag) fick se manuset samma vecka som tävlingen skulle lämnas in. De tyckte om den och frågade om hon istället ville ge ut den på deras förlag. På så sätt kom boken Emelies kofamilj : en nästan sann saga till.
De första berättelserna, berättar Jeanette, skrev hon som godnattsagor till Britta Westin som är förlagsredaktör, detta för att det inte skulle bli för allvarligt.
Trots att Jeanette nu har gjort flera böcker säger hon att rädslan inför att göra en ny bok inte försvinner; det blir bara läskigare, säger hon och skrattar samtidigt.

 

Jeanette

Milde

Oscar i lådbilslandetOscar i lådbilslandet

Oscar och Emelie skall bygga en lådbil tillsammans med mamma och pappa. När de skall åka till Skrot-Rune för att handla lådbilsmojänger, hamnar de självklart på rätt väg. Det blir raka vägen in i det paradisiska lådbilslandet, där alla åkturer är möjliga. Härligt, roligt, fantasifulla illustrationer. En fullträff för alla små lådbilsentusiaster!

 

 

 

 

HittebokenHitteboken
ihop med Grethe Rottböll

Har du tänkt på hur mycket det finns som man kan hitta? En bortrullad boll. Ett bortsvingat svärd. En bortsimmad fisk. Ibland kan man hitta sånt som andra slänger. Eller saker som man bara snubblar över. Och man kan gömma saker på skoj. En bok att leka med och grubbla över.

 

 

 

FlirtbokenFlirtboken 
skriven ihop med Peo Rask

Kleopatra och Mona Lisa gjorde det! Romeo och Julia gjorde det! Casanova och Humphrey Bogart gjorde det! Flirtade eller flörtade som det också stavas. Det är hur kul som helst att läsa om dessa flirtiga personer och få tips hur man själv ska bära sig åt. Man kan börja med att flirta med sig själv i spegeln på morgonen. Dagen blir roligare! Från 11 år.


 

 

 

Det bor en tiger i mina händer
Skriven ihop med Sabine Rosén

Molly har inte lust att göra någonting. Milo vill gärna göra henne glad. Han låtsas att han är en fågel som landar på hennes rygg. Det blir början till hur Milo masserar Molly, någonting som du kan lära dig om du läser instruktionerna och tittar på bilderna. Där ser man tydligt hur man gör.  

 

 

 

-1