"Allt går att laga med silvertejp". Det är skolvaktmästare Tores motto. Tillsammans med barnen Klara och Otto löser han kluriga mysterier. Läs intervjun med författarna Christina och Micke  »

 

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Foto på Jonna Nordenskiöld. Foto Cato Lein

 

Jonna Nordenskiöld har skrivit 3 böcker om Fia (hittills). Annars skriver hon mest dramatik (pjäser) för barn.

Bokomslag plus en och 1/2Fia plus en och 1/2

Fia och hennes lillasyster Tora bor hos mamma varannan vecka och hos pappa varannan. Nu har mamma flyttat in i ett nytt hus med Paul och de ska ha en bebis. Fia undrar vems hennes familj egentligen är? Är hon mammas och Pauls familj eller är hon pappas familj? Och hur blir det när den nya bebisen kommer?

 

 


 

Bokomslag till Fia plus antingen ellerFia plus antingen eller

Fia har börjat i fjärde klass och hennes älsklingsämne är engelska. Fias lillasyster heter Tora och hon älskar pappas nya tjej, Isabell. Isabell kan lyfta ena benet rakt upp i luften. Pappa verkar hur kär som helst. Fias och Toras lillasyster Majken blir allt sötare. Fia tänker bli bäst på att hjälpa till med små bebisar och så tänker hon fråga chans på Måns. Och så önskar hon sig ett marsvin.

 

 

 

Bokomslag till Fia plus alla älskar nånFia plus alla älskar nån

Tredje boken om Fia. Nyårsafton firar Fia och Tora tillsammans med pappa och Isabell. På festen möter Fia Gabriel. Det var länge sedan de sågs, och Fia undrar om Gabriel känner igen henne. Fia tycker mycket om Gabriel, men det är Måns hon är kär i. Fia skall börja rida, och där kanske hon kommer att träffa Måns. Han rider också. Jo, visst är Fia kär i Måns, men när Fabian frågar chans på henne, vet hon inte hur hon skall göra. Hon känner ju knappt Fabian, så hon kan ju inte veta om hon tycker om honom eller inte...

Jonna

Nordenskiöld 

-1