"Allt går att laga med silvertejp". Det är skolvaktmästare Tores motto. Tillsammans med barnen Klara och Otto löser han kluriga mysterier. Läs intervjun med författarna Christina och Micke  »

 

 
Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Darren

 

Shan

Darren Shan

Darren Shan höll show när han berättade om sina böcker på Litteralund 2009. Fast först visade han förstås trailern för filmen Darren Shan "Cirque Du Freak: The Vampire´s Assistent".   Se trailer på Youtube.

Sedan fick publiken vara med och spela upp en scen ur första Darren Shan-boken Skräckens cirkus. Publiken var fantastisk!

Darren Shan gör snabbteater. Publiken blir skådespelare. Dom var jätteduktiga.

Darren blev också intervjuad av unga reportar. Här är några av deras frågor och svar.

Darren Shan heter egentligen Darren O'Shaughnessy (lät ungefär som O-shänsi) men valde att ändra lite när han gav ut sin första ungdomsbok. Han tänkte att om han använde sitt eget namn i titeln skulle det kännas som om händelserna i böckerna skulle kunna vara sanna.
Det tog 7 år att skriva hela serien om Darren Shan på 12 böcker. På svenska finns 8 av böckerna och i vår kommer den 9:e Gryningsmördarna.

På frågan om han varit inblandad i filmen svarade han att det inte skulle varit bra. Han skulle  bara ha velat kontrollera filmerna och det hade gått ut över skrivandet.

Darren skriver ju rätt läskiga böcker. Frågan är om han är rädd för något? Mörker kanske? Nej, men Darren är jätterädd för spindlar och ormar. I böckerna har ju en av huvudpersonerna en spindel som husdjur. Först tänkte Darren att det skulle vara en råtta men sedan kom han på att han själv inte tyckte råttor var så hemska. Spindlar däremot. Burrr va otäckt, tycker Darren.

En av de elaka i böckerna är Stephen Leopard.
-  Det är jag när jag var liten, säger Darren. Jag var ett elakt barn. Om jag hade fortsatt på den banan hade jag blivit som Stephen.

Darren har alltid velat skriva och även om han skulle ha nåt annat jobb (då hade det antagligen varit nåt IT-jobb, säger han, nåt med datorer) skulle han ha skrivit på fritiden. Han arbetar väldigt organiserat. Går upp tidigt = klockan 9 (nåja, klockan 9 är väl inte så tidigt...), skriver mellan 10-12, tar lunch och så skriver han 2 timmar igen. Det brukar bli 4 sidor per gång. Sedan fixar han lite med hemsidan, kollar mailen, pratar med förlaget eller så.

Nästa projekt för Darren är precis avslutat. Boken The thin executioner släpptes på engelska i maj 2010. Det blir bara en bok denna gång, ingen serie alltså.

Legenden Darren Shan (svensk sida som inte uppdaterats på länge)

Darren Shans engelska hemsida På engelska

Om filmen på ImDb

Legenden om Darren ShanÖdets söner är del 12 i serien och den kom ut 2011. Klicka här för att se alla delar i serien.

 

 

 

 

 

Legenden om Larten Crepsley.

 Första delen heter En vampyr föds. 2011

 

-1