Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Du har rätt att vara den du är

Ingen annan är som du. Du har rätt att vara den du är. Det är du som bestämmer över din kropp, dina känslor och dina tankar.
Är du adopterad får du precis samma rättigheter som ett barn som är fött i familjen. Alla barn har rätt till ett förnamn och ett efternamn.
Hur gammal du är påverkar vilka skyldigheter och rättigheter du ha, till exempel när du får börja arbeta.

Till Barnkonventionens startsida »

Lästips - Vara den du är

FamiljebokenDu är grymDu äger! Självkänsla för ungaHaj-JennySaga sanningGodnattsagor för rebelltjejerSagor för pojkar som vågar vara annorlundaSkarvenPå mitt sättOlivia för alltid 

Länktips

 

Åldersgränser - vilka rättigheter och skyldigheter har jag  vid olika åldrar? (Barnombudsmannen)

När du har frågor om adoption kan du kolla på www.mfof.se Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd. Tyvärr hittar vi ingen sida där som är speciellt för barn.

Vardagsjuridik för unga Ta kontroll över ditt liv (innan någon annan gör det) kan du läsa mer om åldersgränser t ex. Det handlar också om ifall man köper något som går sönder, om vilka lagar som gäller på nätet, hur mycket ens föräldrar bestämmer över en, hur en rättegång går till, hur det funkar med straff för unga, vilka regler som gäller i skolan, vad som gäller om man vill jobba och tjäna egna pengar fast man är under 18, om körkort, mopeder och bilar, när man blir straffmyndig, vad som händer om man blir utsatt för ett brott, vem som egentligen är straffskyldig och mycket, mycket mer.

Vardagsjuridik för unga Ta kontroll över ditt liv (innan någon annan gör det)

För 3-6 år

Lilla nej-bokenLilla hemlig-bokenBara den som vill

-1