Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 
 
Boktjuven
Författare:
Markus Zusak
Utgivningsår: 2008
Förlag: B Wahlströms
ISBN: 9789132154119
Kategori: Boktips på teckenspråk, Ungdom

Boktjuven

av Markus Zusak

12 Fjärilsröster
Berättelsen om Boktjuven börjar med en pojkes död i Tyskland och slutar hos en gammal kvinna på en annan kontinent. År 1939 lämnar Liesels mor bort henne till fosterföräldrarna Rosa och Hans Hubermann. Liesel växer upp på Himmelsgatan, i ett av stadens fattigaste kvarter. Här finns också den spottande Frau Holtzapfel, den hängivna nazisten Frau Diller och så Rudy, hennes bästa vän och första kärlek. När Andra världskriget kommer förändras livet för dem alla. En underbar historia fylld av sorg, kärlek, värme och humor.

Författaren har även skrivit detta:

 

Lyssna på bokpresentationenOm boken på teckenspråk:


 

Vad tycker andra om boken?

»Julia, 12år
Detta är världens bästa bok!!! Om du inte har läst den så måste du göra det NU. Fast där uppe i rutan de beskriver handlingen i så glömde de att nämna att Liesels fosterfamilj gömmer en jude i sin källare. Men boken är bäst!
»Hilda, 11år
Detta är den absolut bästa bok jag har läst. Sorglig, spännande, rolig och lite romantisk. Verkligen den bästa boken i världen. Stort plus för det annorlunda "jaget". Döden.
»Twilight älskaren, 11år
Läser den här boken nu. Den är bra och fast några dör och så blir man aldrig så där jätte ledsen. Fast jag grät förstås. Inte kul att leva i Tyskland under andra världskriget och ännu mindre att leva i Tyskland under andra världskriget när man är jude.
»Paula, 12år
Jag har inte börjat läsa den men jag har den hemma men många av mina kompisar säger att den är bra så jag ska definitivt läsa den!
»Yasmin, 12år
den var otrolig.bästa boken jag någonsin läst om andra världkriget

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

 Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen och tidigare Barnbokskataloger
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
» Barnens bibliotek/Kultur i Väst ansvarat INTE för den tryckta Barn- och Ungdomsbokskatalogen. Kontakta Kulturrådet för frågor om den. Här finnsInformation om Barn- och ungdomsbokskatalogen 2017–2018

-1