Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 
 
Cirkeln
Författare:
Mats Strandberg
Sara Bergmark Elfgren
Serie: Engelsfors-trilogin Del: 1
Utgivningsår: 2011
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129676051
Kategori: Boktips på teckenspråk, Ungdom
Fantasy

Cirkeln

av Mats Strandberg Sara Bergmark Elfgren

12 Fjärilsröster
En natt när månen lyser blodröd blir sex tonårsflickor i den sömniga lilla bruksorten Engelsfors mot sin vilja indragna i en häxcirkel. De ska tillsammans bekämpa ondskan, men än så länge kämpar de bara med att lära sig hantera sina häxkrafter och sina vanliga liv. Var finns ondskan? Är det den hemlighetsfulla rektorn, eller finns det ännu värre krafter?

Författaren har även skrivit detta:

 

Lyssna på bokpresentationenOm boken på teckenspråk:


 

Vad tycker andra om boken?

»Grisen, 12år
Jag har bara hunnit börja på den, men jag känner redan att det är en toppenbok! Den är otroligt spännande och jag kan inte sluta läsa!
»Alva, 13år
Den här boken är verkligen jättebra! Skulle kunna läsa om den flera gånger. Det jag gillar med den är att den beskriver hur det är att vara tonåring men även om helt andra saker, som magi. 5/5 "fjärilar" för mig! ;)
»Karin, 14år
Boken är väldigt bra och gripande, men innehåller en del lite läskigare scener samt även vaga beskrivningar av sex. Dock är det inte något som beskrivs ingående. Boken är även väldigt "tung" både bokstavligt och på andra sätt. Den behandlar svåra ämnen på ett väldigt bra sätt. Jag skulle rekomendera den starkt till alla som vill läsa en realistisk fantasybok, men som inte har problem med de lite "tungare" ämnena.
»Anonym, 12år
Otroligt bra bok 10/10 Boken är inte särskildt läskig men den innehåller en del sex så jag skulle rekommendera den till alla över 10
»Vildflickan, 12år
Cirkeln är en fin bok om samarbete, kärlek och våld. Jag tycker inte den är ett dugg läskig, men jag rekommenderar starkt att inte sitta och läsa den i sitt rum och det är natt... I alla fall är den väldigt bra och som "skrivet" inte läskig. Det bästa med allt är att den ska komma ut som film!!! Längtar redan. Barn från 8-10 borde kanske inte läsa boken, för att den innehåller erotiska grejer... Men den äger!

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

 Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen och tidigare Barnbokskataloger
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
» Barnens bibliotek/Kultur i Väst ansvarat INTE för den tryckta Barn- och Ungdomsbokskatalogen. Kontakta Kulturrådet för frågor om den. Här finnsInformation om Barn- och ungdomsbokskatalogen 2017–2018

-1