"Jag fick en historia publicerad i tidningen när jag var tolv år, och då blev alla lärare väldigt förvånade och till och med imponerade. Och jag fick ännu mera lust att skriva." Läs intervjun med Ewa Christina Johansson »

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

"Egentligen gör jag samma sak nu som när jag var 10 år gammal", säger Jakob Wegelius om sitt ritande och skrivande.

Läs intervjun med Jakob Wegelius »

"Jag har träffat så många unga människor som har drabbats av brott att jag tycker det är intressantare att skriva om än om gärningspersonen."

» Läs intervjun med Christina Wahldén

Jag heter Ylva Wallin och är född 1964. Jag skriver böcker för barn och ungdomar. Min första bok heter Alex som i Alexandra och handlar om en flicka som vill spela ishockey.

Läs mer om Ylva Wallin »

Gudrun skriver historiska böcker. Böckerna om tvillingbröderna är jättespännande och Nunnorna och hönsen skrattar man gott åt. Läs dom!

Läs mer om Gudrun Wessnert »

Så här säger Martin om serien om David och Larissa: "Det som är intressant och utmanande med David och Larissa är att jag skriver om det som egentligen är ganska otroligt. Men det ska ändå kännas trovärdigt..."

Läs mer om Martin Widmark »

Helena Willis. Foto BonnierCarlsen

Helena Willis är illustratör. Många känner igen hennes bilder från böckerna om LasseMajas detektivbyrå.  På senare tid har hon börjat skriva också...

Läs mer om Helena »

Veronica Wägner arbetade på skolbibliotek och skrev spännande böcker för ungdomar.

Läs mer om Veronica »

Mats Wänblad har skrivit en mängd böcker som serien Familjen Monstersson och Krabbsjögrund. Ändå säger han så här: "Jag tycker egentligen det är rätt arbetsamt att skriva."

Läs mer om Mats Wänblad »

Länkar till författare på W

 

Terri-Lynne Waldvik 

Mats Wahl

Karin Wahlberg

Marie-Louise Wallin

-1