Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 


FÖR BIBLIOTEK

 

 

Nyheter och tips

12 oktober - nätverksträff i expertnätverket Barn Bibliotek Webb och Barnbibliotek och Ungdom
Läs mer på Biblioteksföreningens hemsida.

Svårt att hitta material att skriva ut här på barnensbibliotek? Japp, det håller jag med om och har börjat samla allt på "Affischer-för-utskrift-sidan". Hoppas det ska underlätta lite. 
Ny är också en sidan med tips på hur man kan använda sajten på en bokklubbsträff eller dyl. En del pill återstår där men det är ändå en början :).

BaraHästböcker
Du har väl inte missat bloggen Barahästböcker som drivs av Anna Nygren, Katja Timgren och Malin Eriksson. Matnyttigt om hästböcker.

Nordiska biblioteksveckan
13-19 november är det Nordisk biblioteksvecka. Missa inte den fina idékatalogen på http://bibliotek.org/se/ och att man kan skriva egen text på affischen innan man printar ut. 

MIK för mig
Högaktuellt undervisningsmaterial för bibliotek från Statens Medieråd: MIK för mig

Meddelande från Internationella biblioteket
Nu har vi igen tryckt upp broschyrer om att läsa och berätta på sitt modersmål. De finns att beställa från Internationella biblioteket på följande språk: arabiska, dari, engelska, franska, kinesiska, persiska, polska, ryska, somaliska, spanska, svenska, thai och tigrinska. (Obs! Dari och tigrinska har inte funnits i tryckt upplaga tidigare). Skicka din beställning till ib.ssb@stockholm.se
Broschyrerna på alla 51 språk finns för nedladdning och självutskrift på http://interbib.se/sv/for-bibliotek/mallar-skyltar-och-broschyrer/broschyr-om-sma-barns-sprak

Läs också i Aktuellt för bibliotek

 

 Maila gärna tips pch nyheter till katarina@barnensbibliotek.se

Forskning, uppsatser, rapporter...

Håll koll på forskningen kring barnbibliotek

-1