Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 
 
Pärlfiskaren
Författare:
Karin Erlandsson
Illustratör:
Tuuli Toivola
Utgivningsår: 2017
Förlag: Schildts & Söderströms
ISBN: 9789515243393
Kategori: Kapitel 9-12
SagaÄventyrHögläsning

Pärlfiskaren

av Karin Erlandsson

12 Fjärilsröster
Miranda är den bästa pärlfiskaren. När hon dyker hittar hon fler pärlor än alla andra. Förr dök hon med sin pappa, men han gav sig iväg för att leta efter den vackraste pärlan av alla, ögonstenen. Ingen som gett sig iväg efter den har kommit tillbaka. Drottningen vill så hemskt gärna ha den och om någon ska kunna hitta den, är det Miranda. Helst vill hon leta ensam, men hon ombeds ta med sig en liten flicka, som också är pärlfiskare och föräldralös. Legenden säger att ett litet barn är skydd mot det som gör att man inte kan släppa tanken på ögonstenen, så Syrsa får följa med. Deras färd blir lång och många gånger vill Miranda lämna flickan. Men Syrsa kan höra pärlorna sjunga. Kan hon också höra ögonstenen? Kanske är Syrsa hennes enda chans att hitta ögonstenen?

Författaren har även skrivit detta:

 
 

Vad tycker andra om boken?

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

 Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen och tidigare Barnbokskataloger
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
» Barnens bibliotek/Kultur i Väst ansvarat INTE för den tryckta Barn- och Ungdomsbokskatalogen. Kontakta Kulturrådet för frågor om den. Här finnsInformation om Barn- och ungdomsbokskatalogen 2017–2018

-1