Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 
 
Kalla diamanter
Författare:
Kerstin Lundberg Hahn
Serie: Kajsa Del: 2
Utgivningsår: 2005
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129662269
Kategori: Kapitel 9-12
Deckare

Kalla diamanter

av Kerstin Lundberg Hahn

12 Fjärilsröster
Vem kan vara så lömsk att han har stulit juvelerare Sandströms fantastiska diamant? Och heter diamanten verkligen Persson? Vad har den pratglade bagaren med saken att göra, och vad gör hans rödhårige assistent nere i källarförrådet egentligen? Det finns många misstänkta, och Kajsa och Johan hinner bli förvånade mer än en gång innan det står klart vem som är tjuven.

Författaren har även skrivit detta:

 
 

Vad tycker andra om boken?

», -1år
Detta är den andra boken om Kajsa och Johan. Nu ska Johan komma till stan där Kajsa bor. När han har kommit dit blir de ett inbrott i Sandströms guldsmedsaffär som ligger mit över Kajsas hus.... Johan och Kajsa försöker att hitta tjuven men de blir svårare en dom tror..
», -1år
Boken handlar om Kajsa och Johan som ska lösa ett fall om försvunna diamanter. I stadens guldsmedsaffär blir Den lilla Peruzzidiamanten och några andra smådiamnter stulna, ägaren herr Sandström är helt förtvivlad. Polisen tror att det är "Dammsugarligan" som har härjat i staden tidigare. Vem har tagit herr Sandströms diamant? Är det den snälla bagaren i kaféet eller paret med hunden? När dom till slut får reda på vem som är skyldig blir dom väldigt förvånade...
», -1år
Johan kommer och hälsar på Kajsa i stan. De ser på löpsedlarna att "Dammsugarligan" härjar i trakten. Det har varit inbrott i en mängd guldsmedsbutiker. Precis när de skall kliva ur bilen utanför Kajsas hus, ser de ett par som tittar i gubben Sandströms skyltfönster. Sandström är just guldsmed. Johan och Kajsa tycker att det verkar mystiskt, och bestämmer sig för att undersöka saken.

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

 Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen och tidigare Barnbokskataloger
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
» Barnens bibliotek/Kultur i Väst ansvarat INTE för den tryckta Barn- och Ungdomsbokskatalogen. Kontakta Kulturrådet för frågor om den. Här finnsInformation om Barn- och ungdomsbokskatalogen 2017–2018

-1