Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 
 
Fågeltjuvarna
Författare:
Kerstin Lundberg Hahn
Serie: Kajsa Del: 1
Utgivningsår: 2005
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129662245
Kategori: Kapitel 6-9
Deckare

Fågeltjuvarna

av Kerstin Lundberg Hahn

12 Fjärilsröster
Kajsa åker till sin farmor på landet på sommarlovet. När hon kommer dit får hon veta att hennes kompis Johan ligger på sjukhus med brutet ben. Hon blir väldigt besviken, men snart börjar det hända saker som får henne att tänka på annat. Hon får syn på en motorbåt som cirklar runt skäret där ett par havsörnar häckar med sin duniga unge. Och när Johan dessutom skickar ett hemligt baklängesmeddelande till Kajsa förstår hon att det är fara å färde.

Författaren har även skrivit detta:

 
 

Vad tycker andra om boken?

», -1år
Kajsa hälsar på sin farmor, när hon upptäcker en örnfamilj som flyttat in vid Skäret. Men det verkar vara fler än Kajsa som har intresse för örnarna... Boken är en deckare. Den är väldigt rolig, spännande och äventyrlig på samma gång.
», -1år
Boken handlade om Kajsa som skulle bo hos sin farmor på sommaren. Hennes kompis Johan har sett en motorbåt med släckta lanternor vid Skäret där det fanns örnar och tyckte det såg misstänkt ut. Sedan bröt han benet precis innan Kajsa kom dit. Han skickade ett meddelande till Kajsa som såg efter örnarna. Efter några dagar går hon dit och tittar och ser en man klättra upp för tallen där örnarna bor... Jag tyckte att boken var bra.
», -1år
Den handlar om Kajsa och hannes pappa som ska åka ut till landet och hälsa på farmor. På landet bor också Johan. Kajsa och Johan brukar leka på sommaren. Han är Kajsas sommar bror. Men i år har han rammlat och brutit benet så dom kan inte leka som vanlig. Och i år har det kommit örnar ut till skäret och dom har en unge . Men det kommer en mystisk båt med lamporna avslagna och dom blir mistänksamma. Dom tror att de är fågeltjuvar. Sedan händer en massa saker. Tjuvarna börjar uppträda konstigt och en dag skuggar Kajsa gubben. Då träffar hon Gertrud, hon är en gammal pensionerad polis och hjälper Kajsa och hon får några bra råd av henne. En natt händer något och allting löser sej tillslut och allt blir bra.

Vad tycker du om boken?

Namn:

Ålder:

Vad tycker du om boken?

Skicka in

 Böckerna visas i nyast-ordning. Använd Avancerad sök om du vill leta på fler sätt. 

Sätt betyg på böckerna genom att klicka på fjärilarna. 1 fjäril = dålig - 5 fjärilar = superbra. Eller skriv ett bokomdöme!
Se om boken finns på just ditt bibliotek, som e-bok eller som talbok. Lyssna på en Bokpuff eller se presentationen teckentolkat.
Om du loggar in kan du skapa och spara boklistor i ditt krypin.

» Om katalogen och tidigare Barnbokskataloger
» Copyright/information om ämnessymbolerna 
» Barnens bibliotek/Kultur i Väst ansvarat INTE för den tryckta Barn- och Ungdomsbokskatalogen. Kontakta Kulturrådet för frågor om den. Här finnsInformation om Barn- och ungdomsbokskatalogen 2017–2018

-1