Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Äntligen är röstningen igång!

Fram till den 7 april hoppas vi att fler än 36 000 barn röstar i Bokjuryn. Det finns finfina priser att vinna. Till exempel får ALLA som röstar e-boken Ökensafarin av Ingrid Remvall, Telegram förlag. Ett riktigt spännande fantasy och scifiäventyr.

Den 22 april (dagen före Världsbokdagen) klockan 10.00 är det dags att utse vinnarna i 2015 års Bokjury. Prisceremonin kommer att sändas live från Eskilstuna teater med författare, illustratörer och bokjurybarn både på scenen och i salongen. Vi ses!

 

 

 

Hur röstar man i Bokjuryn? Du som är upp till 19 år, titta på den här filmen så får du det lätt förklarat.

 Är du röstrapportör finns det mer information här. Under fliken Material finns det även olika sorters listor och röstsedlar som kan underlätta när rösterna ska räknas och skickas in.

Superkort manual för röstrapportörer:
1. Skriv ut och ge barnen röstsedlar, finns under Material
2. Samla ihop och räkna rösterna
3. Rapportera in rösterna, senast 7 april, genom att logga in på Barnens bibliotek och ditt "kryp in", läs mer
4. Skicka in listor eller röstsedlar till Bokjuryn senast 29 april. Adress längst ner. Du kan även maila listor men inte röstsedlar till: bokjuryn@barnensbibliotek.se. Glöm inte kontaktuppgifter

 

 

 

Var med i Bokjuryn 2015! Läs så många böcker du vill av de som kommit ut under 2015. Sen ska det röstas. Du kan rösta på alla sorters böcker och i Barnbokskatalogen finnas massor av bra tips! Hämta en katalog på ditt bibliotek!

Alla som har varit med och röstat i Bokjuryn kan vinna priser som böcker, presentkort eller kanske till och med en Ipad! Vi fyller hela tiden på med nya priser, så här ser det ut idag.

 

Vittraskolan arbetar aktivt med  Bokjuryn

 

Det är tidig morgon på skolan Vittra Kronhusparken i centrala Göteborg. Det är en halvtimma kvar till lektionerna börjar och fritids är öppet. På fjärde våningen finns ett litet bibliotek, som lockar till sig flera elever. Om en liten stund kommer biblioteksrådet ha ett möte här. Då kommer barnen att få information om Bokjuryn som skolan drar igång för första gången.

- Jag tycker att det ska bli roligt med Bokjuryn för de blir så glada när de vinner, säger Stephanie. Och för att barn ska läsa mer, säger Filip som sitter bredvid i bibliotekets soffa. Läs hela artikeln om Vittraskolan här.

 

 

 

 

 

I biblioteksrådet finns elever från förskolekla.ss och upp till tredje årskurs. Varje klass har två representanter med och det är ett populärt uppdrag.- Eleverna får meddela sitt intresse för att vara med i rådet, sedan är det vi pedagoger som sätter samman gruppen. så arbetet baserar sig på barnens eget intresse, berättar Anna Nordlund, pedagog på skolan och initiativtagare till att arbeta med Bokjuryn. Det är första gången som man väljer att dra igång projektet Bokjuryn på skolan och det hela började med att Anna plötsligt fick Barnbokskatalogen på sitt skrivbord.

- Bokjuryn är ett bra sätt att inspirera eleverna till att läsa, de kan inspirera varandra och framförallt röstandet. Att de på ett bra sätt får säga vad de tycker, att det är viktigt för fler än oss pedagoger och föräldrarna. Att författarna som vinner blir glada över barnens röster. Det är viktigt.

Biblioteksrådet har funnits tidigare, men har inte varit så aktiva. Ibland arrangerar de bokbord och andra aktiviteter. Men i och med att man nu påbörjar Bokjuryarbetet så tror Anna att det kommer få rådet att blomma upp ordentligt. Och för de lärare som ännu inte bestämt sig för att vara med i Bokjuryn, så tycker Anna att det ska tänka om, eftersom det finns så många fördelar.

- Dels handlar det om att det redan finns ett färdigt koncept med material, som vi bara kan kliva på, så det är lätt för oss vuxna. Sedan att det är så inspirerande för barnen. Att de får göra sin röst hörd. Det betyder mycket.

Du kan när som helst välja att kliva på Bokjuryn. Man kan rösta fram till 7 april. Den 22 april avslöjas vilka böcker som har vunnit. Förra året valde 36 000 barn att rösta i Bokjuryn. Hjälp barnen i din närhet att göra sin röst hörd. Den har betydelse. Läs mer på hemsidan bokjuryn.se

 

 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA ALLT OM VINNARNA, REPORTAGE OCH FILM FRÅN PRESSKONFERENSEN, BILDER, PRESSMEDDELANDE, KOMMENTARER....

Information för vuxna

» Tips på hur du kan jobba med Bokjuryn

Metodtips som kan inspirera och underlätta arbetet med Bokjuryn.

» Vanliga frågor

Har vi redan svarat på din fråga? Kolla här. 

 

 

Aktuellt

» Diplom för utskirft finns under fliken material.

» Rösträkningslistor finns att skriva ut under Rapportera röster, ganska långt ner på höger sida.

» Nyhetsbrev från december. Se längst ner på sidan.

» Röstsedeln är uppdaterad. Den finns under Material.

» Vi har tagit fram en affisch för dig som vill tipsa om Bokjuryn. 

 

Tagga #bokjuryn

Barnens bibliotek finns på Instagram. Tagga dina bilder med #bokjuryn så kommer de med i bildspelet här.

Kan vara bra att kolla här för att få tips och idéer genom att se hur andra har gjort :-)
 

» Bokjuryaffisch? Varsågod!

 

Sök i barnbokskatalogen

-1