Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Hallå och hej!

Nu är Bokjuryn igång igen efter semestern. Härligt!

Röstningen startar 1 januari och avslutas 7 april 2016. Men börja redan nu och lyssna, läs och njut av 2015 års barn och ungdomsböcker.

2015 års Barnbokskatalog är ute nu! Bibliotek, bokhandlare, skolor, förskolor, Bvc mm kan beställa den gratis för utdelning. Beställ katalogen här

Hösten startar också med en ny projektledare eftersom Tove är föräldraledig. Jag (till vänster på bilden!) heter Katarina Larson och har bland annat arbetat som skolbibliotekarie på Kålltorpsskolan i Göteborg under nio år.

Bokjuryn var ett stående inslag under skolåret och ett mycket uppskattat sådant bland både elever och lärare! Eleverna kom verkligen loss i sin läsning när de fick läsa, lyssna, diskutera och skriva eller blogga om nyutkomna böcker. Det känns riktigt roligt att få jobba med Bokjuryn och Foxxy förståss!  Hör av er om ni har frågor eller andra undringar. Vi hörs! 

Varför inte börja redan nu med Bokjuryn 2015? Läs så många böcker du hinner och vill av alla böcker som har kommit ut under 2015. Det är bara att välja - det går att rösta på alla sorters böcker i Bokjuryn. Faktaböcker, serier, spännande böcker, roliga böcker, bilderböcker, e-böcker, ljudböcker, du väljer själv...

I Barnbokskatalogen finnas massor av bra tips! Barnbokskatalogen finns också på papper! Fråga på ditt bibliotek eller din lärare om du inte fått den redan!

Den 1 januari 2016 öppnar omröstningen,

 

Alla som har varit med och röstat i Bokjuryn kan vinna priser, som böcker, presentkort eller kanske till och med en surfplatta! 

Information för vuxna

» Tips på hur du kan jobba med Bokjuryn

Metodtips som kan inspirera och underlätta arbetet med Bokjuryn.

» Vanliga frågor

Har vi redan svarat på din fråga? Kolla här. 

» Behöver du en fin affisch för Bokjuryn medan vi väntar på att omröstningen öppnar? Varsågod!

 

Vad är Bokjuryn?

Bokjuryn är en nationell omröstning där barn och ungdomar upp till 19 år varje år röstar fram sina favoritböcker i årets utgivning. Förra omröstningen var det 36 000 som röstade i Bokjuryn.

» Läs mer om Bokjuryn

Sök i barnbokskatalogen

Aktuellt

» Röstsedeln är uppdaterad. Den finns under Material.

» Vi har tagit fram en affisch för dig som vill tipsa om Bokjuryn. 

 

 

 

Tagga #bokjuryn

Barnens bibliotek finns på Instagram. Tagga dina bilder med #bokjuryn så kommer de med i bildspelet här.

Kan vara bra att kolla här för att få tips och idéer genom att se hur andra har gjort :-)
 

-1