Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
Author: bokjurynblogg Created: 2009-09-02 11:19
Bokjuryn tipsar och informerar

 

Read More »

Bokjuryn är inne på upploppet, men nere i Malmö sätter ytterligare en jury nu precis igång med sitt arbete. Det är dags att kora vinnaren i Barnens romanpris 2012, en tävling som arrangeras av Sveriges Radio.
Den bästa svenska barnboken från 2011, för 11- 13-åringar, röstas fram av en barnjury där sjätteklassarna i år för första gången, är hämtade från två olika skolor.

Read More »

Bra böcker, en massa prat och skratt. Och så kanelbullar förstås. Det är de viktigaste ingredienserna i en lyckad bokklubbsträff. På Alingsås bibliotek finns två bokklubbar, en för 9-12-åringar och en för 12-15-åringar. I båda ligger årets Bokjuryböcker bra till. Tove på Bokjuryn åkte dit och träffade några av deltagarna.

 

Read More »

Tänk er en hel vecka utan vanliga lektioner, med med sagoskrivande, bokprat, bokpresenter och en Astrid Lindgrenkonsert istället. Och sedan en hel dag för läsning och röstande i Bokjuryn. Eleverna på Vallsta skola i Bollnäs kommer att vara väl förberedda när det nu är dags att rösta i Bokjuryn för första gången.

Läs mer om hur de jobbar på Vallsta skola! 

Read More »

Det pågår ett fantastiskt arbete med Bokjuryn på skolor och bibliotek runt om i landet. Varför uppfinna hjulet två gånger när man kan lära av varandra och låna idéer?

Här kommer ett tips från Björkestaskolan i Nykvarn, där man bland annat hänger tipspromenadfrågor runt halsen på de vuxna, som är utklädda till sagoboksfigurer!

Read More »

Bokjuryn fick in ett fint tips från Helene Almqvist på Utbildningsradion. Där startar snart en ny radioserie för femåringar om livets stora frågor, Kånkan, där man bland annat pratar med bibliotekarierna Karin och Ylva och får boktips.

Read More »

Marianne Engström, skolbibliotekarie på Tångenskolan i Göteborg, har lång erfarenhet av att organisera röstandet i Bokjuryn. Här berättar hon hur hon ordnar en trevligt röstande och en omtyckt lokal prisceremoni på skolan.

Read More »

Det blev Domarekens förskola i Brastad, där fyra- och femåringarna har röstat på sina favoritböcker, som var först med att skicka in röstblanketter för utlottningen av priser.

Read More »

..att börja rösta i Bokjuryn! Jullovet är långt och härligt och som gjort för att läsa julklappsböckerna. Men vilka böcker är egentligen bäst?

Gå in på vår sida och se filmerna om hur du gör för att rösta. www.bokjuryn.se. Det finns också en instruktionsfilm för dig som är röstrapportör.

Lycka till!

 

Read More »

-1