Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 
Author: bokjurynblogg Created: 2009-09-02 11:19
Bokjuryn tipsar och informerar

Årets konferencier på Bokjuryns avslutningsfest är författaren Mårten Sandén. Bokjuryn skickade några frågor till honom och här är hans svar.

Read More »

Det finns många böcker om spöken. Vågar du läsa?

Read More »

Här kommer tips på några sorgliga böcker som inte lämnar ett öga torrt.

Read More »

Framtiden. Vad som händer om fem minuter, fem timmar eller till och med fem dagar kan vi veta och planera. Men fem år fram i tiden, hur är det då? För att inte tänka 500 år framåt..

Read More »

Vilken slags böcker skrattar du åt? Absurda, dråpliga, pinsamma eller finurliga böcker? Här är ett urval av böcker från 2010 att ha rolig med!

Read More »

I tidigare inlägg har jag visat Bokjuryn bakom kulisserna. Ni har fått följa med på Bokmässan, sett paketröran samt blivit presenterade för mina kollegor på Sbi. Nu är det dags igen att ta ett kliv bakom kulisserna.

Read More »

Du behöver inte betala en dyr flygresa för att åka utomlands och uppleva ett nytt land. Gå till närmaste bibliotek så kan du resa till Kenya, Frankrike, Alaska, Peru, Danmark.... ja, överallt. Det kanske inte alltid blir en rolig resa men den kan bli intressant, läskig, skrämmande och såklart ibland även rolig.

Read More »

Under 2010 kom det ur ett helt gäng fina, bra, intressanta och nyskapande serier. Läs en eller varför inte allihop!

Read More »

Det är mycket som händer i skolan. Prov ska klaras, raster ska lekas, klasskamrater ska umgås med. Ibland åker man till badhuset, ibland är någon dum och retas och ibland försover man sig och kommer för sent. Här är ett gäng böcker om skolans värld - på olika sätt.

Read More »

Många är det som älskar att med böckernas hjälp få fara till andra världar, träffa drakar och hitta magiska föremål. Välkommen in i fantasins värld - läs en fantasy!

Read More »

-1