Du är här:  Bokjuryn

Nu är det dags att börja! Läs så många böcker du hinner och vill av alla böcker som har kommit ut under 2014. Det är bara att välja - det går att rösta på alla sorters böcker i Bokjuryn. Faktaböcker, serier, spännande böcker, roliga böcker, bilderböcker, e-böcker, ljudböcker, du väljer själv...

Få inspiration i Barnbokskatalogen på webben. Där finns det massor av bra tips!

Information för vuxna

Metodtips som kan inspirera och underlätta arbetet med Bokjuryn.
Har vi redan svarat på din fråga? Kolla här. 

 

Tagga #bokjuryn

Barnens bibliotek finns på Instagram. Tagga dina bilder med #bokjuryn så kommer de med i bildspelet här.

Kan vara bra att kolla här för att få tips och idéer genom att se hur andra har gjort :-)I Bokjuryn har alla som är upp till 19 år rösträtt. Du kan rösta på så många som fem böcker, men det går lika bra att rösta på en enda. Böckerna ska ha kommit ut under 2014. 

Du kan rösta från och med den 1 januari till den 9 april 2015.
 
 
» Vanliga frågor (för röstrapportörer)
» Rösträkningslistor hittar du här (för röstrapportörer)
 

Vad är Bokjuryn?

?

Bokjuryn är en nationell omröstning där barn och ungdomar upp till 19 år varje år röstar fram sina favoritböcker i årets utgivning. Förra omröstningen var det 35 000 som röstade i Bokjuryn.

» Läs mer om Bokjuryn

Alla som har varit med och röstat i Bokjuryn kan vinna priser, som böcker, presentkort eller kanske till och med en surfplatta! Kika in här för att se vilka priser vi kommer att lotta ut bland alla er som röstar.

Aktuellt

» Boka in den 23 april kl.10.00! Då sänder vi direkt från Barnens bokens dag i Linköping via webben och avslöjar vilka böcker som har vunnit Bokjuryn. Ett fantastiskt tillfälle att ordna fest i skolan eller biblioteket! Räkna med att sändningen blir cirka 20 eller högst 30 minuter lång.

» Det är inte bara Bokjuryn som firar Världsbokdagen. Bokhandeln firar också hela Världsbokveckan den 20-26 april bland annat med att dela ut gratisböcker! Läs mer här!

»  Affischer, röstsedlar, rösträkningslistor....Här hittar du material att skriva ut! Och det kommer mera.

» Alla som är med i Bokjuryn får en gratis e-bok och en månads fri läsning av böcker på platta och mobil! Vi lottar ut en massa fina priser också - titta här för att se vad du kan vinna!

 

Sök i barnbokskatalogen

Hitta Bokjuryn på Facebook
 
 

Kontakt

Tove Eriksson
mobil 0702-57 85 45

Katarina Dorbell
mobil 0708-182002

e-post: bokjuryn@barnensbibliotek.se

Postadress:

Bokjuryn
Kultur i Väst
Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress:

Kultur i Väst
Rosenlundsgatan 4
Göteborg

-1