Böcker för de minsta


Lyssna på sidanGod natt och somna gott

Du har säkert en speciell rutin för nattning hemma med ditt barn precis som många av dessa böcker berättar om. Lite kvällsmat, ett bad, en pyjamas, pussa på gosedjuren. En del av den rutinen kanske också är en sång, en ramsa och en saga. Att läsa på kvällen är ett bra sätt att komma ner i varv. Det blir en mysig stund tillsammans.
 
I Sov! berättas om alla små brokiga som har svårt för att varva ner och somna. De behöver ju busa lite först. Det kan också vara svårt och tråkigt att somna om man är ensam i sitt rum. Då kanske det kan hjälpa med en lillasyster även om hon verkar vara ett monster som i Lillasyster är ett monster.
 
Innan det är dags att sova behöver man kanske ta på blöja och äta välling. Lilla godnattboken beskriver allt det allra minsta barnet kan behöva göra precis som i Jag vet vi lägger oss. Med tydliga bilder, klara kontraster och starka färger blir det välbekant för ditt lilla barn, som kanske också vill prova att peka och säga orden.
 
Men allra viktigast tycker nog vi föräldrar det är att borsta tänderna. När man borstar själv blir det kanske för lite. Så i Bosse & Bella borstar tänderna får vi också lära oss varför det är bra med tandborstning. Så nu kanske du och ditt barn kan somna gott och säga god natt till varandra. När det sedan är dags att stiga upp som i Katt kan på morgonen, ska lika mycket ska göras innan ni kan gå ut till parken.
 
God morgon pussunge.

Lena Jonsson

Böckerna

    

_______________________________________________________________

Fler böcker för de minsta

-1